Fransa'da Burak Yılmaz tartışmaların odağında: Milli yıldız için sürpriz çıkış en yakınından...

Lille'in yıldızı Burak Yılmaz, Fransa'da manşetlerden inmiyor... Attığı kritik gollerle geçen sezon Lille'e şampiyonluğu getiren Burak Yılmaz için takım arkadaşı Jonathan David, performansıyla soru işareti yaratan yıldız oyuncuya ''sahip çıktı.''

Aksam.com.tr

Geçen sezona damgasını vuran Burak Yılmaz-Jonathan David işbirliği saha içinde olduğu kadar saha dışında da devam ediyor. Lille'in Kanadalı genç golcü Jonathan David, düzenlenen basın toplantısında Burak Yılmaz'ın son günlerde düşen performansı sonrası milli yıldız için övgü dolu ifadelerde bulundu.

JONATHAN DAVID: "BURAK YILMAZ FIRSATLAR SUNUYOR"

Burak Yılmaz'ın geçen sezonki özgüvenini yeniden kazanacağına dair şüphesi olmadığını söyleyen Jonathan David, "Burak Yılmaz gol atamasa da diğer oyunculara fırsatlar sundu. Bu fırsatları yakalayamazsak gole yaklaşamayız. Olimpik Marsilya maçında durum böyle değildi fakat Burak'ın gol atacağından eminiz." dedi.

Ligue 1'de Rennes forması giyen Gaetan Laborde ile gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Jonathan David, takım içi rekabet ve Lille'in genel durumu hakkında ise şöyle konuştu:

Rekabet iyi. Antrenmanlar yoğun ve takım arkadaşlarım daha odaklı çünkü maçlarda formayı kapmak için antrenmanda iyi bir performans göstermek gerektiğinin bilincindiler. Bu durum bize sahada yardımcı olacak.

JONATHAN DAVID VE BURAK YILMAZ ZAFERİ GETİRMİŞTİ

Geçtiğimiz sezon Lille, 10 yıllık bir aranın ardından Fransa Ligue 1'de mutlu sona ulaşırken zaferdeki aslan payı Jonathan David ile Burak Yılmaz'a aitti.

Kanadalı David, ligde çıktığı 37 maçta 13 gol atarken 3 de asist yapmış, Burak Yılmaz ise 28 maçta 16 gol, 5 asist yapmıştı.

BURAK YILMAZ'IN LİGDEKİ GOL ORUCU BİR AYA YAKLAŞTI

Bu sezon ise Ligue 1'de Jonathan David, 9 maçta 6 gol atarken, Burak Yılmaz ise 8 maçta 3 gol kaydetti.

Burak Yılmaz ligdeki sonu golünü 10 Eylül tarihinde Lorient deplasmanında attı.

Milli futbolcunun Lille'le 30 Haziran 2022 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor.

Fenerbahçelilerin PUMA tepkisi: Alman'a var Türk'e yok