Fransa Ligue 1'de Burak Yılmaz'lı Yusuf Yazıcı'lı Zeki Çelik'li Lille şampiyon!

Millî futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını terlettiği Fransız Lille Kulübü, deplasmanda Angers'i 2-1 mağlup ederek Fransa Ligue 1'in 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlamayı başardı. Neymar'lı Mbappe'li Di Maria'lı Paris Saint-Germain'in (PSG) 1 puan önünde 83 puanla zafere ulaşan Lille'de aslan payı 16 gol, 5 asistle Burak Yılmaz'ın olurken; Yusuf Yazıcı, 7 gol ve 4 asist, Zeki Çelik ise 3 gol, 3 asistle şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu.

Fransa Ligue 1'in son haftasında Lille, Angers'i deplasmanda 2-1 mağlup ederek 2020-2021 sezonu şampiyonu oldu.

Raymond Kopa Stadı'nda oynanan ligin son hafta mücadelesine lider giren Lille, Angers'e konuk oldu.

Karşılaşmanın 10. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Jonathan David topu filelerle buluşturdu ve Lille 1-0 öne geçti.

Lille'in millileri Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'ten 'şampiyonluk' paylaşımı: Canım ülkeme selam olsun

Burak Yılmaz, 45. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı, konuk ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Angers'de mücadelenin 90+2. dakikasında Fulgini gol kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Lille karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Lille'de milli futbolcu Zeki Çelik 90 dakikada sahada kalırken, Yusuf Yazıcı 67. dakikada ve Burak Yılmaz da 82. dakika oyundan çıktı.

Bu sonuçla ligi 83 puanla lider tamamlayan Lille, 10 yıl sonra yeniden şampiyonluğa ulaştı. Kuzey ekibi, tarihinin ise 4. şampiyonluğunu elde etti.

10 SENE SONRA GELEN ŞAMPİYONLUK

Şampiyonluğa ulaşan Lille, daha önce Ligue 1'de 1946, 1954 ve 2011'de olmak üzere 3 kez kupayı müzesine götürdü. Kuzey ekibi, Angers karşılaşması sonunda mutlu sona ulaşarak 10 yıl sonra şampiyonluğunu ilan etti.

MİLLÎ YILDIZLAR DAMGA VURDU

Bu sezon A Milli futbolcuların müthiş bir performans sergilediği Fransız ekibinde Burak Yılmaz 16 gol 5 asist, Yusuf Yazıcı 7 gol 4 asist, Zeki Çelik ise 3 gol 3 asist ile takımlarını sırtlayan isimler oldu.

Burak Yılmaz aynı zamanda takımının en skorer oyuncusu oldu.

PSG İKİNCİ OLDU

Lille'in en yakın takipçisi Paris Saint-Germain (PSG) deplasmanda Brest'i 2-0 yenmesine rağmen ligi 82 puanla ikinci sırada tamamladı.

PSG'nin gollerini 37. dakikada Faivre (kendi kalesine) ve 71. dakikada Mbappe attı.

Ligin diğer karşılaşmasında Monaco, deplasmanda Lens ile 0-0 berabere kaldı. Monaco, puanını 78'e yükselterek ligi üçüncü sırada tamamladı.

LILLE'DE FUTBOLCULAR ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Lille futbolcuları, Angers karşılaşmasının sona ermesiyle 10 yıl sonra gelen şampiyonluk sonrasında büyük coşku yaşadı.

Oyuncular, sahaya akın ederek tezahüratlarda bulundu, birbirlerini kucaklayarak şampiyonluğu kutladı. Milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik dev Türk bayrağıyla sevinç gösterilerinde bulundu.

Lille'in Türk futbolcusu Mustafa Kapı da kutlamalara katıldı.

Takım arkadaşları tarafından havaya kaldırılan Yusuf Yazıcı, kollarıyla "Y" işareti yaptı.