Fransa Igor Tudor'u konuşuyor: ''Kavga'' iddiaları sonrası olanlar oldu! Kovulacak mı?

Türkiye'de bir dönem Karabükspor ve Galatasaray'ı çalıştıran teknik direktör Igor Tudor, Fransız devi Olimpik Marsilya'da tartışmaların odağında. Başta milli futbolcu Cengiz Ünder olmak üzere futbolcularla arasının pek iyi olmadığı ve hatta başkana şikayet edildiği iddia edilen Hırvat çalıştırıcı'nın antrenmanda futbolcularla kavga ettiği öne sürülmüştü. Taraftarların da istemediği Tudor, topun ağzına gelirken eski Galatasaraylı Aurelien Chedjou, ''Marsilya'da olanlara şaşırmadım.'' açıklamasını yaptı. İşte yaşananlar...

aksam.com.tr

Fransa Ligue 1 devi Marsilya, Jorge Sampaoli'den boşalan koltuğa temmuz ayı başında Igor Tudor'u getirdi. Sert mizacı nedeniyle idare edilmesi zor bir karakter olduğu bilinen Tudor, daha lig başlamadan hem futbolcuları hem taraftarları karşısına aldı.

GERSON VE DIENG'LE KAVGA!

44 yaşındaki hocanın takımın başarılı oyuncusu Gerson'la idmanda sert bir tartışma yaşadığı, forvet Aliou Dieng'le de karşılıklı atıştığı ve aralarının açık olduğu daha önce basına yansımıştı. Başta Cengiz Ünder olmak üzere bazı önemli isimlerin takımdan gönderilmesi yönünde rapor sunduğu iddia edilen Tudor'u taraftarlar da istemiyor.

"TUDOR OUT" TT OLDU

Marsilyalı taraftarlar ise "Tudor Out" hashtagi ile Twitter'dan Tudor'un sezon başlamadan görevden alınması yönünde kampanya başlattı. Oynanan 4 hazırlık maçında 3 mağlubiyet 1 beraberlik alınması da taraftarları sinirlendirdi.

DIMITRI PAYET ÖNDERLİĞİNDE TOPLANTI

Sporx'in Fransız basınına dayandırdığı habere göre, oyuncuların Igor Tudor'un takımla iletişiminden memnun olmadığı için kaptan Dimitri Payet'in başkan Pablo Longoria'dan toplantı talep ettiğini yazdı. Marsilyalı futbolcuların Tudor'la da görüştüğü ve sıkıntılarını dile getirdiği belirtildi.

CHEDJOU: "OLANLARA ŞAŞIRMADIM"

Igor Tudor'la ilgili yaşanan sorunlara şaşırmadığını dile getiren eski Galatasaraylı Fransız futbolcu Chedjou, "Galatasaray tecrübesinden sonra biraz durulacağını düşünmüştüm ama değişiklik göremiyorum, hala durum aynı. Galatasaray'da da futbolcular kendisini başkana şikayet etmişti." dedi.

"KIZDIĞIM TEK TEKNİK DİREKTÖR TUDOR"

Daha önce L'Equipe'e konuşan Chedjou, Tudor hakkında şu ifadeleri kullandı:

Soyunma odasındaki ilk konuşmasını hatırlıyorum. 'Guardiola'yı severim ama Simeone'yi tercih ederim.' dedi. Antrenman sahası ve yatağımızdan başka bir şey göremeyeceğiz için çok acı çekeceğimizi söyledi. Öyle de oldu. Eve geldiğimizde yorgun hissediyor ve sadece dinlenebiliyorduk. Tudor, Galatasaray'da 3-5-2'den vazgeçmeyeceğine dair yemin etmişti. Bu sisteme oyun oyuncular olmadığımızı ona söylemeye çalıştık ama bu hiçbir şeyi değiştirmedi. Üçlü savunmada beni sağ tarafa yerleştirdi. Kendimi bek pozisyonunda hissettim. Zaten bu pozisyonda rahat oynayamadım. Kötü yorumlar aldım. Tudor, gerçekten de kızdığım tek teknik direktör oldu. Ama yaşadıklarım bazı konularda gözümü açtı.

CAVANDA'YI KAMPTAN KOVDU!

Tudor, Galatasaray günlerinde Cavanda'yı Slovakya kampından kovmuş sonrasında futbolcular tarafından yönetime şikayet edilmişti. Galatasaray'dan o dönem yapılan açıklamada, "Galatasaray Futbol Takımı profesyonel oyuncularından Luis Cavanda'nın; takımımızın Slovakya kampındaki disiplinsiz davranışları ve düzene uyumsuzluğu nedeniyle, teknik heyet kararıyla kamptan erken ayrılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verilmişti.

aksam.com.tr