Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş, izleyeceği yol haritasını bugün çiziyor

Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olarak tamamladıkları sezonun sonunda takımda kiralık olarak forma giyen forvetler; Vincent Aboubakar ve Demba Ba’yla yollarını ayıran Siyah-Beyazlılar, hücum hattını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

1

Bu doğrultuda listesinde bulunan birçok isimle yaptığı görüşmelerde önemli mesafe kat eden Kartal’da izlenecek yol haritası bugün belli olacak. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında dün İspanya’ya giden Beşiktaş kafilesine bugün Başkan Fikret Orman da katılacak. Başkan’ın, teknik direktör Şenol Güneş’le forvet transferi konusunda hedefteki isimleri masaya yatıracağı ve bu görüşme sonrasında Orman’ın harekete geçeceği bildirildi.

Kara Kartal’ın forvet transferi konusunda mutlu sona yaklaştığı isimlerin başında İspanyol golcü Alvaro Negredo geliyor. 31 yaşındaki futbolcu için Valencia’yla yapılan görüşmelerden olumlu geri dönüş alınması sonrasında yönetimin, bu hafta içerisinde yıldız ismi kiralamak için resmi görüşmelere başlaması bekleniyor. Geçen sezonu İngiltere Premier Lig ekibi Middlesbrough’ta kiralık olarak geçiren başarılı futbolcu, 39 karşılaşmada görev yapıp 10 gol ve 5 asistlik performans sergilemişti. İngiltere, İspanya, Portekiz ve İtalya’dan da talipleri bulunan Negredo’nun, Şampiyonlar Ligi faktörü sebebiyle Beşiktaş’a sıcak baktığı konuşuluyor.

Amerika Birleşik Devletleri ekiplerinden Orlando City forması giyen Cyle Larin için girişimlerini sürdüren Siyah-Beyazlılar, 22 yaşındaki Kanadalı futbolcuyu renklerine bağlamayı planlıyor. Kulübüyle sözleşmesi 5 ay sonra bitecek olan genç golcüyü bonservis bedeli olmadan transfer etmeyi planlayan Kara Kartal, futbolcunun kulübüyle sözleşmesini alacaklarına karşılık fesh etmesini bekliyor. Başkan Fikret Orman’ın, “Gelecek projesi” olarak baktığı Larin, Kanada Futbolu’nun son dönemdeki en başarılı isimleri arasında yer alıyor.

Siyah-Beyazlılar’ın transfer listesinde yer alan bir diğer forvet Andre-Pierre Gignac konusunda da Kara Kartal’ın girişimleri sürüyor. Asbaşkan Umut Güner’in transfer görüşmeleriyle bizzat ilgilendiği 31 yaşındaki futbolcu için Tigres’in 6 milyon Euro’luk (24 milyon TL) istediği öğrenildi. Yönetimin ise Meksika kulübüyle yaptığı görüşmelerde bu bedeli indirmeye çalıştığı belirtildi. Siyah-Beyazlılar’ın bu isim konusunda son olarak 4 milyon Euro’ya (16 milyon TL) çıktığı konuşuluyor. Tarafların pazarlıkları devam ediyor.

Forvet transferi konusunda son 2 sezondur Kara Kartal’ın hedefleri arasında yer alan Eder, bu dönemde de listeye girdi. Fransa Lig 1 ekibi Lille’de forma giyen Portekizli futbolcu için Beşiktaş Yönetimi’nin satın alma opsiyonlu kiralama konusunda girişimde bulunduğu bildirildi. Yönetimin, listedeki isimlerden bir sonuç alınamaması halinde bu futbolcunun üzerine yoğunlaşabileceği konuşuluyor. Geçen sezon Lille formasıyla 37 mücadeleye çıkan Eder, rakip fileleri 7 kez havalandırıp 5 de asist yapmayı başarmıştı.