Formula 1'de ulaşım çilesi

İstanbul Park'taki Formula 1 yarışını izlemeye giden vatandaşlar ulaşım çilesi çekti. Organizasyon öncesi ''Hazırız'' ve ''Ulaşım İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklaması yapan belediye, tepkiler üzerine, ''Koordinasyonsuzluk yok çünkü koordinasyon İBB'de değildi.'' diye çark etti.

AKŞAM

Haber Merkezi

Formula 1 (F1) Türkiye Grand Prix'si İstanbul'da gerçekleştirildi. İstanbullular organizasyona yoğun katılım gösterdi. Katılımın yoğun olması mevcut trafik yoğunluğunu daha da artırdı. Ring seferleri yetersiz kalırken, İBB yönetimi ulaşımdaki eksikliği nedeniyle binlerce vatandaşı mağdur etti. Piste yürümek zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Gazeteci Adem Metan, bu durumu sosyal medya hesabından dile getirdi ve şikayet etti. Metan'ın, "Ulaştırma Bakanlığı ile İBB arasındaki müthiş koordinasyonsuzluk ve rekabet nedeniyle vatandaş mağdur oldu. Kimle konuşsam ulaşımla ilgili müthiş bir organizasyon eksikliğinden söz ediyor. İnsanlar Orhanlı'dan piste kadar yürümüş. Ring seferleri yetersiz, trafik berbatmış." ifadeleriyle İstanbul'da yaşanan ulaşım sorunundan şikayet etti.

MURAT ONGUN'DAN "İLGİMİZ YOK" AÇIKLAMASI

Formula 1 organizasyonu öncesi "Hazırız" ve "Ulaşım İBB'den" diye reklam yapan belediye, gelen tepkiler üzerine çark etti. İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Koordinasyonsuzluk yok. Çünkü koordinasyon İBB'de değildi. Koordinasyon için temas kuran, bilgi veren de olmadı. Kabahati paylaştırmak yerine adrese teslim edin." diye sorumluluktan kaçan açıklamalar yaptı.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fahri Şahin de İBB'nin "Hazırız" ve "Ulaşım İBB'nin" reklamlarını paylaşarak, duruma tepki gösterdi. Ongun'a yanıt veren AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fahri Şahin, "Sayın Ongun, 'Konunun bizimle bir ilgisi yok' demeye getiriyorsunuz ama günlerdir İBB'nin F1'e hazır olduğunun reklamlarını ve haberlerini paylaşıyorsunuz. 'Ulaşım İBB'den' haberiniz hala İBB resmi sitesinde duruyor." açıklamasıyla Ongun'u yalanlayan haberlerin linklerini de paylaştı. Şahin, "İBB resmi sitesinde 'Hazırız' diye reklamını yaptığınız paylaşımın linki burada. Buyurunuz, günlerdir 'Hazırız' mesajı vermek için paylaştığınız reklam çalışmalarından bir başkası." ifadeleriyle ilgili haberleri paylaştı.

400 milyon dolarlık katkı