Formula 1'de önce kaza sonra atışma! Max Verstappen'den Lewis Hamilton'a: Saygısız!

Formula 1 Büyük Britanya Grand Prix'sinde Lewis Hamilton'ın müdahalesiyle yarış dışı kalan Max Verstappen, yarışı kazanan Hamilton'ın kutlama yapmasına tepki gösterdi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 10. ayağı Büyük Britanya Grand Prix'sinde Lewis Hamilton'ın temasıyla kontrolden çıkarak yarış dışında kalan Max Verstappen, Britanyalı pilotu topa tuttu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Verstappen, ilk turda ikinci sıradan başlayan Hamilton'ın yoğun baskısına maruz kaldı.

Motorsport'ta yer alan haberde, İki pilot birçok virajda yan yana geldiler ve sonunda 6. viraja girerken temas yaşandı. Hamilton, 6. viraj öncesinde Verstappen'in yanına geldi ancak virajı yan yana dönebilecek kadar alana sahip olmadığı için yavaşlamak zorunda kaldı. Ancak yine de Hamilton, sol ön lastiğinin Verstappen'in sağ arka lastiğiyle temasını engelleyemedi.

Bu temasın ardından Verstappen yüksek hızda bariyerlere vururken Hamilton bir sıra kaybederek yoluna devam etti.

Max Verstappen taburcu oldu

Max Verstappen'in aracının son hali

10 SANİYE CEZASI ALDI

Kazada 51G kuvvetine maruz kalan ve sarsılmış gibi görünen Verstappen, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Hamilton ise kırmızı bayrakla durdurulan yarışın ardından yapılan incelemede 10 saniye cezası aldı.

Hamilton pitte cezasını çektikten sonra 4. sıraya kadar gerilese de pist üstünde önce McLaren pilotu Lando Norris'i, ardından takım emriyle takım arkadaşı Valtteri Bottas'ı geride bıraktı ve Ferrari'nin lider pilotu Charles Leclerc'i takibe başladı.

Hamilton, yarışın bitmesine 2 tur kala Leclerc'i de geçerek liderliğe yükseldi ve kendi evindeki yarışı kazanan isim oldu. Kendi seyircisi önünde 8. kez kazanan Hamilton, zaferin ardından uzun süre taraftarlarını selamladı ve kutlamalar yaptı.

Lewis Hamilton zaferini coşkuyla kutladı

"ÇOK BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM"

Verstappen, bu olayın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Hamilton'ın tutumunu eleştirdi.

İngiliz pilot Hamilton "Ben düz gidiyordum, kendi yolumdaydım. Benim yolumdu." dedi ancak Red Bull takımı kazanın Hamilton yüzünden olduğunu öne sürdü. Red Bull'un takım patronu Christian Horner "Lewis Hamilton, Max Verstappen'in yanında bile değildi. Pilotlar hiçbir yarışta bu virajda burnunu iç taraftan sokmaz. Burada suçlu çok net şekilde Hamilton." diyerek İngiliz pilotu FIA'ya şikayet etti.

Verstappen, "İyi olduğum için mutluyum. Ancak bu şekilde yarış dışı bırakıldığım için çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Verilen ceza bize yardımcı olmuyor ve Lewis'in pist üstünde yaptığı tehlikeli hareketin karşılığı değil. Hâlâ hastanedeyken kutlamaları izliyor olmak saygısızca ve sportmenlik dışı bir davranıştı. Ancak bunları geride bırakacağız." dedi.

Lewis Hamilton evinde güldü