Final öncesi Galatasaray 1 gün fazla dinlenecek demişlerdi! Maç tarihi için gerçek ortaya çıktı

Süper Kupa finali öncesi Galatasaray'ın lig maçını Fenerbahçe'den bir gün önce oynaması sarı-lacivertli taraftar ve camia tarafından 'ayrımcılık' olarak nitelendirilmişti. Federasyonun bu kararı almasındaki neden ortaya çıktı. İşte detaylar...

Sabah

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önceki gün açıkladığı Trendyol Süper Lig'de 31. hafta programında Galatasaray'ın evindeki Hatayspor maçı 2 Nisan Salı gününe; Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki Adana Demirspor karşılaşması ise 3 Nisan Çarşamba gününe verilmişti.

Süper Kupa Finali'nin 7 Nisan Pazar günü oynanacağının netleşmesinin ardından kamuoyunda, 'Galatasaray'ın 1 gün daha fazla dinleneceği' yönünde yeni bir tartışma alevlendi. Ancak alınan bilgiye göre, 3 Nisan tarihini Fenerbahçe yönetiminin özellikle istediği öğrenildi.

2 Nisan'da gerçekleştirilecek ve ligden çekilmenin oylanacağı Genel Kurul'u gerekçe gösteren sarı-lacivertlilerin, bu tarih için federasyondan ricada bulunduğu ortaya çıktı.

Normal planlamada salı günü Fenerbahçe; çarşamba günü ise Galatasaray'ın oynayacağı ancak gelen özel talep sonrası değişikliğe gidildiği belirtildi.