Final ertelenmedi komşu sevindi

TFF, F.Bahçe'nin erteleme talebini reddederek Süper Kupa Finali'nin 7 Nisan'da oynanacağını bildirdi. Galatasaray'ın istememesi ve fikstür yoğunluğu belirleyici olurken, Yunan basını bu durumu mutlulukla duyurdu.

AKŞAM SPOR

Suudi Arabistan'da yaşanan krizin ardından 7 Nisan'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali, yeniden tartışma konusu oldu. UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek fi nale kalan F.Bahçe, 11 Nisan'da turun ilk ayağında oynayacağı Olympiakos maçı nedeniyle fi nalin ertelenmesini talep etti. Türkiye Futbol Federasyonu ise Galatasaray'ın bu talebe karşı çıkması ve fi kstür sıkışıklığı nedeniyle karşılaşmanın 7 Nisan'da oynanmasına karar verdi.

Sarı-Lacviertli taraftarlar bu karara tepki gösterdi. Fenerbahçe, mücadelenin mayıs ayında oynanmasını önermişti. Yunan basını da bu durumun Olympiakos'un lehine olduğunu belirterek Fenerbahçe'nin zorlu bir karşılaşma oynayacağını yazdı. Bnsports.gr sitesi, "Türk temsilcisinin, Konferans Ligi'ndeki Olympiakos maçı öncesi zorlu bir maçı var" ifadelerini kullandı. Sportal.gr ise "Olympiakos'un rakibi, son derece zorlu iki mücadeleye çıkacak. Federasyon 7 Nisan'daki final maçını fikstür sıkışıklığı nedeniyle ertelemedi. 11 Nisan'da ise Olympiakos'la oynayacaklar" diye yazdı. Öte yandan Olympiakos'un F.Bahçe ile oynayacağı rövanş öncesi PAOK'la olan mücadelesi, iki takımın talebi ile ertelendi.