Filip Novak: Trabzonspor kışın iyi bir sözleşme önerseydi kalırdım

Trabzonspor ile sözleşmesi sona erdikten sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Filip Novak, Çekya basınına konuştu. Başarılı sol bek, Bordo-Mavililerden neden ayrıldığını da açıkladı.

“SADECE RAMOS BENDEN ÇOK GOL ATTI”

Bu sezon resmi maçlarda 10 gol atan Çek futbolcu, “Trabzonspor’un hücuma dönük futbolu beni etkiledi ve bana uygun bir ortam yarattı. Rakip sahaya geçmek adına serbestliğim vardı, hocanın da bununla ilgili bir sıkıntısı yoktu. Trabzonspor’da hoca ile aramda beni santrfora koyabileceğine dair şakayla karışık konuştuk. Sadece Real Madrid’den Sergio Ramos benden çok gol attı. Bu çok güzel bir duygu” dedi.

“ATTIĞIM GOLLERLE ADIMI DUYURDUM”

Sarı-lacivertlilere transferinde attığı gollerin büyük etkisi olduğunu savunan deneyimli sol bek, “3 sezondur oradayım. Bir önceki sezon da 5’in üzerinde gol attım. Böylece adımı duyurdum, aksi takdirde benimle üç yıllık sözleşme yapmazlardı. Ben de bu yüzden Türkiye’de kalmayı istedim. Türkiye’de bir sıkıntımız, bir eksiğimiz yok. Türkiye’deki hayat bana uyuyor. Bunu değiştirmek istemedim” diye konuştu.

“TRABZONSPOR KIŞIN İYİ ŞARTLARDA BİR SÖZLEŞME ÖNERSE KALIRDIM AMA YAPMADILAR”

Trabzonspor’un kendisine yeni bir sözleşme önermesini beklemediğini çünkü başka teklifleri dinlemek istediğini kulübe önceden söylediğini belirten 30 yaşındaki futbolcu şöyle devam etti:

“Bana eğer kışın daha iyi şartlarda bir sözleşme önermiş olsalardı kalırdım ama bunu yapmadılar. Sonrasında Fenerbahçe bana uyan teklifiyle geldi. Özellikle benim de isteğim olan üç yıllık kontrat vardı. Bunu değerlendirip, kabul etmeye karar verdim.”

AVRUPA’NIN EN SKORER SAVUNMACILARI ARASINDA

Filip Novak geride kalan sezonu 7’si ligde olmak üzere toplam 10 golle tamamladı. Real Madrid’in kaptanı Sergio Ramos da geride kalan sezonu 11’i ligde olmak üzere 13 golle noktaladı. İki futbolcu, Avrupa’nın en skorer savunmacıları arasında yer aldı.

“ESKİDEN HÜCUM OYUNCUSUYDUM”

Fenerbahçe’nin yeni yıldızı Filip Novak, kariyeriyle ilgili ilginç bir bilgi verdi. Novak, “Aslında ben eskiden bir hücum oyuncusuydum. 18 yaşıma gelene kadar forvet ya da orta saha olarak oynadım. Gençliğimde forvet oynamış olmanın faydasını gördüm. Jablonec’e transfer olduktan sonra beni sol beke koydular” dedi.

“9 GÜNLÜK BİR TATİLE ÇIKABİLİRDİM, UZUN BİR SEZON SONRASINDA YETERLİ DEĞİL”

Filip Novak, kısalan tatil süresinden söz etti. Yıldız oyuncu, “Trabzonspor’da Türkiye Kupası’nı kazandıktan sonra, kovid kısıtlamalarının da etkisiyle çok büyük kutlamalar olmadı. Ayrıca hepimiz sonraki günlerde evlerimize, ülkelerimize gittik. Çünkü 8 aydır Trabzon’da kapalı kalmıştık. Tatil için çok kısa bir zamanım oldu, yalnız 9 günlük bir tatile çıkabildim. Böylesi uzun bir sezonun sonrasında yeterli değil. Çok fazla dinlenemedim. Daha uzun sürsün isterdim” dedi.

“ŞAMPİYONLUK VE AVRUPA KUPALARI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sarı-lacivertli kulübe transfer olduğu için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Filip Novak şu sözleri kullandı:

“Fenerbahçe büyük bir kulüp. Burada beklentiler ve tutkular yüksek seviyede. Böylesi bir kulüpte işler nasıl gidecek merak ediyorum. Açıkçası bu deneyimi yaşamayı dört gözle bekliyorum. Son iki sezon kulüpte beklentilerin uzağında geçti. Şimdi ekibi yeniden inşa ederek daha güçlü bir takım yaratmak istiyorlar. Hem şampiyonluk hem de yeniden Avrupa kupaları için mücadele edeceğiz.”

“ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDIĞIMIZ İÇİN HALA ÜZGÜNÜM”

Trabzonspor ile 2019-20 sezonunu başarılı geçirdiğini söyleyen Filip Novak, “Çok iyi bir sezon geçirdim. Daha çok gol attım ve bir bütün olarak da başarılı bir performans ortaya koydum. İstatistiklere bakarsanız müthiş ancak bu istatistikler yerine ligi ilk sırada tamamlamayı tercih ederdim. Şampiyonluğu kaçırdığımız için hala üzgünüm çünkü gerçekten çok yaklaşmıştık. Korona krizinden önce zirvedeydik. Ancak iki kere takılınca şampiyonluğu elimizden kaçırdık” yorumunu yaptı.