Filenin Sultanları Tokyo 2020'de çeyrek finalde! Arjantin'i 3-0'la geçtik

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'deki dördüncü maçında Arjantin ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları maçı 3-0 kazanarak gruptan çıkmayı garantiledi ve tarihinde ilk kez olimpiyatlarda çeyrek finale yükseldi.

Filenin Sultanları, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları B grubu 4. Maçında Arjantin ile karşı karşıya geldi.

Maçı 3-0 kazanan milliler gruptan çıkmayı garantiledi ve tarihinde ilk kez olimpiyatlarda çeyrek finale yükseldi.

A Milli Takım, grubundaki son maçını 2 Ağustos Pazartesi günü Rusya Olimpiyat Komitesi ile oynayacak.

1. set sonucu: 23-25

2. set sonucu: 20-25

3. set sonucu: 18-25

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti ve oyuncularımız Eda Erdem Dündar, Ebrar Karakurt ve Naz Aydemir Akyol açıklamalarda bulundu

GUIDETTI

"Türkiye'deki yangınlardan dolayı çok üzgünüz. Birçok insan, hayvan ve yerleşim yeri yangınlardan etkilendi. Dualarımız onlarla ve yangını durdurmaya çalışan ekiplerle. O ekiplerin verdiği mücadele, sahada yaptığımız işten çok ama çok daha zorlu bir mücadele."

EDA ERDEM

"Ülkemizde şu an çok büyük felaket var. Burada duyuyoruz ve olanları izliyoruz. Kalbimiz onların yanında. Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz. Ülke olarak birleştiğimizde her şeyin üstünden gelebiliyoruz. Bu afetin de üstesinden geleceğiz. Çok geçmiş olsun."

EBRAR KARAKURT

"Bugün sahaya kazanmak zorunda olduğumuzu bilerek çıktık. Bu da performansımıza yansıdı. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Umarım çeyrek final ve sonrasında da ülkemizi gururlandıracağız."

NAZ AYDEMİR AKYOL

"Ülkenin zorluk yaşadığı bu günlerde bir nebze halkımızı mutlu ettiysek ne mutlu bize. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz, hedefimiz büyük."

SALON: Ariake Arena

HAKEMLER: Sumie Myoi (Japonya), Hamid Alrousi (Birleşik Arap Emirlikleri)

ARJANTİN: Rodriguez, Mayer, Nizetich, Farriol, Mercado, Bulaich, Fortuna, Germanier, Nosach, Lazcano

TÜRKİYE: Cansu Özbay, Meliha İsmailoğlu, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Meryem Boz, Naz Aydemir Akyol

SETLER: 23-25, 20-25, 25-18

SÜRE: 27, 26, 29 (82 dakika)