Filenin Barça'sı

Teledünya Türkiye Kupası'nın finalinde Eczacıbaşı'yla karşı karşıya gelen Vakıfbank 3-0 kazanıp mutlu sona ulaştı.

MURAT TARHAN

ANKARA

Teledünya Türkiye Kupası'nın finalinde Eczacıbaşı'yla karşı karşıya gelen Vakıfbank 3-0 kazanıp mutlu sona ulaştı. Filenin 'Yenilmez Armadası'na kupayı Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil verdi

VAKIFBANK TARİHİNDE BU KUPAYI 4. KEZ MÜZESİNE TAŞIMAYI BAŞARDI

Temposu yüksek skorer oyuncuların sayı ürettiği karşılaşmanın ilk setinde Vakıfbank daha az hata yaptı. Arka alandan iyi manşetler çıkartan Vakıfbank Brakocevic'in etkili smaçlarıyla sayı üretmekte zorlanmadı. Skorda dengeyi sağlamaya çalışan Eczacıbaşı ise skorer oyuncusu Neslihan Darnel ile sayılar üretti. Karşılaşmanın ilk setini 25-17 Vakıfbank kazandı.

ASLAN ÜÇÜNCÜ

İKİNCİ sette oyundan düşen ve manşet problemi yaşayan Eczacıbaşı, servis yüzdesinde de yüksek tempoda oynayamayınca seti Vakıfbank 25-12 kazandı. Üçüncü sette pasör değişimi Eczacıbaşı'na yaradı. Daha iyi hücum eden ve skorda dengeyi sağlayan Eczacıbaşı son bölümde yine hatalar yaptı. Blok geçmekte zorlanınca Vakıfbank seti 25-23 maçı ise 3-0 kazandı.

Teledünya Türkiye Kupası'nı Vakıfbank tarihinde ilk kez kazanırken, Eczacıbaşı ikinci, G.Saray Daikin da üçüncü oldu. Kupayı Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil alan Vakıfbank'ın coşkusu görülmeye deverdi. Bazı sporcular sevinçten gözyaşlarını tutamadı

Kupayı hak ettik

V.Bank'ın hocası Giovanni Guidetti, 15 yıldır kazanamadıkları bu kupayı çok istediklerini söylerken şu açıklamaları yaptı: "Çok mutluyum. Bu kupayı almak için çok çalıştık ve sonunda elde ettik. Yabancı sınırlaması vardı. Bunun Eczacıbaşı'na avantaj getireceği söyleniyordu. 2-3 yıldır sürekli hiç antrenmanları aksatmıyorum. Zaferde en büyük pay Güldeniz'in..."

Güldeniz 'golü' attı

Vakıfbank'ın şampiyon kızları karşılaşma sonrası görüşlerini dile getirirken, Güldeniz Önal'ın sözleri başta kendisi olmak üzere herkesi güldürdü. Futbol sahalarındaki klişe sözlere gönderme yapan Güldeniz Önal, "Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız" derken kahkahaya boğuldu. İşte şampiyonlukta büyük payı bulunan Güldeniz Önal'ın o sözleri: "Elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım.

Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız (gülüyor). İlk Türkiye kupamız. Destek veren dua eden herkese teşekkür ediyorum. Allah yüzümüzü kara çıkarmadı. Çok çalışıyoruz, bunun karşılığını aldık. Babama, İzmir'e sevgiler."