FIFA'ya şok mektup

İnsan hakları kuruluşları göçmen işçiler için FIFA'dan 440 milyon dolar para istedi. Talep edilen bu miktar, Dünya Kupası'nın ödülü için ayrılan fona eşit değerde.

AKŞAM

Uluslararası Af Örgütü ve diğer insan hakları kuruluşları FIFA'dan ve Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'dan 440 milyon dolar talep etti. Söz konusu kuruluşların FIFA'ya yazdıkları bir mektupta Katar'da göçmen işçi suiistimallerini gerekçe göstererek böyle bir talepte bulundukları bildirildi. FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya gönderilen mektupta bu miktarın asgari talep olduğu da vurgulandı.

ÖLEN İŞÇİLERİN AİLELERİ İÇİN

FIFA'nın mektuba ne cevap vereceği henüz net değil ancak yetkililer istenen miktarın Dünya Kupası'nda ödül olarak dağıtılması planlanan fona eşit olduğunu belirtiyorlar.

Af örgütü ve diğer kuruluşların İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Gareth Southgate ve milli takım oyuncularından da konuyla ilgili kendilerine destek vermesini istedi.

Örgüt fonun Katar'da Dünya Kupası için yapılan statlarda çalışırken hayatını kaybeden işçilerin ailelerine destek için bu parayı talep ettiğini belirtiyor.

6 MİLYAR DOLARLIK SÖZ UÇTU

UEFA pandemide kulüplere yardım için 6 milyar dolarlık bir fon ayrıldığını açıklamıştı. Ancak Bloomerang'in ortaya attığı iddiaya göre UEFA bu sözünü tutmadı.

UEFA Başkanı Ceferin'in, ABD Bankası Citigroup desteğiyle yapmayı planladığı bu katkı için parayı Avrupa'ya getirmede ve ihtiyaç sahipliği kulüpleri belirlemede de sorunlar yaşadığı iddia edildi.