Gianni Infantino'dan tepki çeken sözler: ''Afrikalılar Avrupa'ya gelmesin diye...''

FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun iki yılda bir Dünya Kupası yapılması için yaptığı konuşmada Afrika örneği vermesi infial uyandırdı. FIFA Başkanı, sözlerine açıklık getirmek zorunda kaldı.

Ajansspor

FIFA'nın söylemleri ve projeleriyle tartışılan Başkanı Gianni Infantino, Avrupa Konseyi komisyonunun hazırladığı "Futbol Yönetimi: Ekonomi ve Değerler" raporunun ardından Strasburg'daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konseyin daveti üzerine bir konuşma yaptı.

Ajansspor'un aktardığına göre; Dünya futbolu, Katar'daki Dünya Kupası ve insan hakları ile ilgili çeşitli konularda görüşlerini açıklayan FIFA Başkanı Infantion, iki yılda bir Dünya Kupası fikrini savunurken absürt bir Afrika benzetmesi yaparak büyük tepki aldı.

INFANTİNO: "AFRİKALILAR AVRUPA'YA GELMESİN DİYE..."

Gianni Infantino'nun, "Afrikalılara daha fazla umut vermeliyiz ki daha iyi bir yaşam sürmek için Akdeniz üzerinden buraya gelmek zorunda kalmasınlar veya denizde muhtemel bir ölümle karşılaşmasınlar. Onlara fırsat ve saygınlık vermeliyiz" sözleri tüm dünyada büyük yankı uyandırırken "Afrikalılar Avrupalılardan daha mı az değerli" yorumları yapıldı.

FIFA'NIN RESMÎ HESABINDAN AÇIKLAMA

Bu eleştiriler üzerine FIFA Media Twitter hesabından bir açıklama yapan Infantino, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde söylediği sözlerin yanlış anlaşılıp bağlamından kopartıldığını ve açıklamasının geneli kapsadığını söyledi.

Afrika Kupası'nda Ekvator Ginesi çeyrek finale adını yazdırdı

"SÖZLERİM DÜNYA KUPASI İLE İLGİLİ DEĞİL"

Karar verici herkesin dünyadaki insanların durumlarının iyileşmesine katkı sağlaması gerektiğini söylemek istediğini belirten FIFA Başkanı, ayrıca sözlerinin iki yılda bir Dünya Kupası ile alakası olmadığının da altını çizdi.

AFRİKA, INFANTINO'NUN FİKRİNİ DESTEKLİYOR

FIFA Başkanı'nın Afrika örneği vermesinin en önemli nedeni ise Afrika Konfederasyonu CAF'ın iki yılda bir Dünya Kupası projesini destekliyor olması.

Mustafa Muhammed'in dönüşü uzadı

2 YILDA BİR DÜNYA KUPASI'NIN İSTEYEN 4 KONFEDERASYON VAR

UEFA ve CONMEBOL dışındaki 4 konfederasyon organizasyonun iki yılda bir Dünya Kupası projesinde FIFA Başkanına destek verirken, FIFA Genel Kurulu'ndaki oy sayıları karşı çıkan iki konfederasyondan daha fazla.

UEFA VE CONMEBOL BOYKOT EDERSE ZOR...

Ancak diğer yandan UEFA ve CONMEBOL dünyanın en değerli milli takımlarını bünyesinde barındırdığı için Infantino'nun onların organizasyonu boykot etmesi durumunda projesini gerçekleştirmesi olası gözükmüyor.