Feyyaz Uçar: Bu özellik Beşiktaş'ı şampiyon yapar

Spor yorumcusu Feyyaz Uçar, Beşiktaş'ın 3-0 kazandığı Gençlerbirliği maçını yorumladı.

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Feyyaz Uçar, A Spor ekranlarında Gençlerbirliği-Beşiktaş maçını yorumladı.

Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki büyük avantajının yardımlaşma olduğunu söyleyen Feyyaz Uçar, "Dar alandan çıkmak için çözümleri var, pasla, driplingle. Top rakipteyken ne yapacaklarını biliyorlar. Takımda bir birliktelik var, birlikte hareket edemezsen zaten pres yapamazsın. 4 kişi pres yaparken 4 kişi, 5 yapıyorken 5 kişi basıyor. Alanı daraltırken de el ele verip aynı şeyi yapıyorlar ve bu da birlikteliği arttırıyor. Beşiktaş'ta arkadaşının hatasını telafi etmek gibi bir özellik var, bu da çok değerli, şampiyonluk yolundaki bir takım için büyük avantaj." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın hareketliliğine dikkat çeken Uçar, "Rakip ceza sahasında topla buluşma 40, Beşiktaş çok çapkın. Rakip ceza alanında hep buluşmuş. Kornerde, pasta, ortada buluşmuş. Sonuç da harika, goller mükemmel. Cenk Tosun hoş geldi." dedi.

Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti

Feyyaz Uçar'ın yorumlarından dikkat çeken satır başları şöyle:

- "Keyifli bir maç seyrettik. Avrupa'dan bir futbol maçı gibiydi. Gençlerbirliği de oyundan geri kalmamaya çalıştı, her şeye rağmen oyun oynamaya çalıştı. 2. golün gecikmesi oyunun heyecanını biraz arttırdı. Yaşar Kemal Uğurlu da 90+8'den sonra maçı çok uzatmadı. Hakem triosu iyiydi, VAR'a çok gerek kalmadı. Sadece 2. golde kontrol yapıldı, orada Cenk'in geriden çıktığı aşikardı. Beşiktaş karda, kışda, kıyamette yoluna devam ediyor. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek."

Sergen Yalçın'dan VAR'daki hakemlere uyarı: Dikkatli olun, kaderimizle oynamayın!

- "Bana göre maçın adamı Josef. Oyunun çok kritik gittiği dakikalarda, hücumda kaybedilen toplarda çok güzel müdahaleler yaptı. Tek başına bir kale gibi müdahale etti. Gençlerbirliği diri, arzulu geliyordu, tehlikeli geliyordu, saha ağırdı. O dakikalarda Josef inanılmaz doğru yerlerde durarak, her oyuncunun kademesine girerek hücumların gelişmesine engel oldu."

Mehmet Altıparmak: Maçı oyuncu değişiklikleri getirdi

"ELİNDE OLSA KİRALIKLARI KALDIRIR"

- "Beşiktaş'ın elinde olsa hemen Ghezzal ve Rosier için kiralık tabelasını kaldırır. İkisinin uyumu çok iyi. Ghezzal geri gelemese bile Rosier tek başına müdafaa yapıyor."

- "Şimdi bir ara girecek, dinlenecekler. İdman periyodunda da ilk 11 dinleniyordur. Diğer grubun yüklemesi ise mutlaka yaptırılıyordur. Ara yükleme yapılabilir takıma, tam zamanında bence."

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın farkına ve o tartışmaya değindi: Sergen Yalçın, polemiklere girmesin

"BU ARA İYİ GELECEK"

- "Aboubakar'ın yorgunluk, bitkinliği var gibi. Konya maçında da oyuna girdikten sonra pek katkı sağlayamadı. Bu ara Atiba, Aboubakar gibi yorgun oyunculara iyi gelecek."

- "Oyuna girdikten sonra Gökhan Töre'yi çok beğendim. Aralardan çıktı, topun Beşiktaş'ta kalmasını sağladı. Topun Beşiktaş'ta kalması adına müthişti."

Mustafa Doğan: Arabistan'a gidip bu kadar iyi dönen oyuncu sayısı çok az

"DEMEK Kİ ARTIK TAKIM OLMUŞSUN"

- "Bugün defansta 4 adam yok, sol bekte iki oyuncu da sakat. Bu gibi durumlarda çözüm üretmek önemli. Kimin oynadığı fark etmiyor, demek ki artık takım olmuşsun. Sergen birileri oynar diyor, hakikaten birileri oynuyor ve diğerini aratmıyor."

Rachid Ghezzal'dan sakatlık açıklaması

- "Beşiktaş'a veda edilmez, Cenk Tosun kardeşim güzel söylemiş. Ayrılıklar olur ama Beşiktaş'ın havası, suyu, sevgisi hiçbir zaman bitmez. Beşiktaş ile ilgili, alakalı olan kimse o vedayı yapamazlar. Ben hala jübilemi yapamadım, hala veda edemedim yani."

Atiba Hutchinson : Yolun sonu...

"CENK TOSUN ARTIK OLMUŞ"

- "Golcü için golü atmak çok önemlidir. Cenk Tosun artık olmuş, takımda zaten sıkıntı yaşamayacağı aşikardı, bunu da gösterdi. Diğer oyunculara da küçük bir gözdağı olmuştur bu. Aboubakar daha iyi istirahat edecektir, Larin daha iyi dinlenecektir. Takım içi rekabet en değerlisi."

Cenk Tosun: Beşiktaş'ı şampiyon yapmaya geldim!