Fener'i tahterevalli kurtardı

Dusan Tadic “Yaptığım vuruş tekniği, tahterevalli olarak adlandırılıyor. Bunu unutmadım. Bunu daha önce burada, Twente-Ajax maçında da yapmıştım. Burada çok fazla hata yapmasak galip gelebilirdik. Çok çalışıyoruz, her gün en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Hollanda ekibi Twente'nin konuğu olan Fenerbahçe, Sırp yıldızı Dusan Tadic'in 71'inci dakikada attığı golle 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Yeni transfer Sofyan Amrabat'ın nefis pasına çok iyi hareketlenen 35'lik yetenek, benzer güzellikte şık bir dokunuşla topu filelere gönderdi.

Sırp yıldız, yaptığı vuruşu maç sonu Hollanda basınına Felemenkçe verdiği röportajda şöyle özetledi: "Evet, yaptığım vuruş tekniği tahterevalli olarak adlandırılıyor. Bunu unutmadım. Bunu daha önce burada, TwenteAjax maçında da yapmıştım."

İLK YARI ATSAK FARKLI OLURDU

Attığı golün analizini yapan Fenerbahçe'nin Sırp yıldızı Dusan Tadic, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gerçekten zor bir maçtı. Twente iyi bir takım, nasıl futbol oynamaları gerektiğini, top kaybından sonra nasıl baskı yapmaları gerektiğini bilen bir takım.

Bizlere maç içinde çok fazla problem yarattılar. İlk yarıda önemli şanslarımız vardı, goller bulabilirdik. O golleri atsaydık durum çok daha farklı olabilirdi. İkinci yarıda ise pas ritmimiz arttı ve oyun pozitif anlamda değişti. Bunun üzerine çok çalışıyoruz. Her gün en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

ESKİ AŞKI TWENTE'Yİ İNCİTTİ

Öte yandan Hollanda basını da maçtan sonra, toplamda yaklaşık 10 senesini ülkelerinde futbol oynayarak geçiren Dusan Tadic'e ayrı bir parantez açtı.

FCUpdate.Nl, "Tadic, eski aşkı Twente'yi incitti; Fenerbahçe karşısındaki galibiyeti engelledi" başlığıyla haber yaptı.

AD.NL ise, "Güçlü Twente, Dusan Tadic'in golünün ardından Mourinho'nun Fenerbahçe'sine karşı Avrupa zaferinin parmaklarının arasından kayıp gittiğini gördü" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Hollanda basını, Fenerbahçe'nin en iyi oyuncularını Amrabat ve Tadic olarak gösterdi.

O AKILA SAHİP

JOSE Mourinho, Twente maçından sonra Tadic için ironi olup olmadığı anlaşılamayan şu ilginç ifadeleri kullanmıştı: "Dusan Tadic futbolu beyniyle oynuyor. İleride teknik direktör olmak isterse bunu yapabilecek akla sahip."

REKOR TRANSFERİM

Twente'de oynadığı dönemde 13.7 milyon euroya Southampton'a transfer olan Dusan Tadic, Twente taraftarlarının eleştirilerine böyle yanıt verdi: "Gördüğüm tepki beni rahatsız etmedi. Twente'den şimdiye kadar giden en büyük transfer olduğumu unutmamaları gerekli."

HOLLANDA'DA ÇOK SERT MÜDAHALE

Geçen hafta Beşiktaş taraftarına sert müdahalesiyle gündeme gelen Hollanda polisi, Twente maçında Sarı-Lacivertli taraftarlara da adeta düşman muamelesi yaptı.

Enschede şehir merkezinde iki kulüp taraftarlarının atışmasıyla başlayan olaylarda 7 F.Bahçeli gözaltına alındı, iki Türk taraftarı polis köpeği ısırdı.