Fener'den Urfa'ya turistik gezi!

TFF'ye Süper Kupa'nın ertelenmesi ve yabancı hakem yönetiminde oynanması için yaptığı başvurusu reddedilen Kanarya, tepki olarak A takımı İstanbul'da bırakacak. Sarı-Lacivertliler, maçtan 3 saat öncesinde şehirde olacak.

AKŞAM SPOR

Suudi Arabistan'da yaşanan kriz sonrası bugün oynanması planlanan Süper Kupa Finali, başka bir kaos nedeniyle yine gerçekleşemeyecek. UEFA Konferans Ligi Çeyrek Finali ilk maçında 11 Nisan'da Olympiakos deplasmanında gidecek olan Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'na bugün oynanması planlanan Süper Kupa finalinin ertelenmesi ve yabancı hakemin görev alması için başvuruda bulunmuştu. Galatasaray cephesi, yabancı hakem konusunda rakibine 'evet' yanıtını verse de federasyon Sarı-Lacivertliler'in iki talebini de reddetti.

BASIN TOPLANTISINA KATILMADILAR

2 Nisan'da düzenlenen Olağanüstü genel kurul toplantısında yapılan oylama sonucu uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa mücadelesine çıkmamak veya futbol 19 yaş altı takımıyla katılma konusunda yönetim kuruluna tam yetki verilmişti. F.Bahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, G.Saray ile oynayacakları Süper Kupa karşılaşmasına 19 yaş altı takımıyla çıkacaklarını, Türkiye Kupası'na da gelecek 2 sezon katılmama kararı aldıklarını açıklamıştı. SarıLacvertliler, dün düzenlenen basın toplantısına katılmadı.

90 DAKİKA OYNANMAYACAK

Karşılaşmanın nasıl bir şekil alacağı bilinmiyor. Fenerbahçe cephesi, A takımı İstanbul'da bırakacak. U19 takımı ile Şanlıurfa'ya gidecek olan Sarı-Lacivertliler, 16.30'da uçakla hareket ederek maçtan sadece 3 saat önce şehirde olacak. Erol Bilecik, konuyla ilgili "Taraftarlarımız herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen gidebilir. A takımımızın Urfa'ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz" şeklinde konuşmuştu.