Fener'den transfer şov

Kanarya, Galatasaray'ın listesindeki Fred'i İstanbul'a getirdi. Öte yandan uzun zamandır görüşmelerin sürdüğü Cengiz Ünder de İstanbul'a ayak bastı. Sarı-Lacivertli taraftarlar, iki yıldıza da yoğun ilgi gösterdi.

AKŞAM

Zaha ve Tete'yi ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız vererek, Sarı-Kırmızılılar'a Fred'le cevap verdi. Cim-Bom'un listesinde bulunan Brezilyalı için Manchester United ile masaya oturan Kanarya, İngiliz ekibini 10 milyon euro bonservise ek olarak 5 milyon euroluk bonuslarla ikna etti. Sarı-Lacivertliler, 30 yaşındaki Brezilyalı orta sahaya ise 5 milyon euro maaş ve bonuslar önerisini sundu. Teklife evet diyen Fred, özel uçakla İstanbul'a iniş yaptı. Yıldız futbolcu, artık Sarı-Lacivertli forma için ter dökecek.

Öte yandan Cengiz Ünder için transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, milli oyuncuda da mutlu sona ulaştı. Sarı-Lacivertliler, Marsilya ile yaptığı ilk görüşmelerde anlaşma sağlayamasa da sonrasında Fransız ekibinin inadını kırmayı başardı. Cengiz Ünder'in de Fenerbahçe'ye gelmek istemesi görüşmelerde önemli rol oynadı. Sar Kanarya, 26 yaşındaki kanat için Marsilya'ya 15 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Ödemeler 5 taksit halinde gerçekleşecek. Yıldız futbolcu, dün gece İstanbul'a ayak bastı.

ŞAMPİYON YAPMAK İSTİYORUM

Cengiz Ünder: "Süper Lig'de oynadığım ilk maç F.Bahçe maçıydı. Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğim için çok mutluyum. F.Bahçe'yi şampiyon yapmak istiyorum.

TOPLAM 40 MİLYON EURO

Transfermarkt verilerine göre Fred ve Cengiz Ünder'in güncel piyasa değeri 20 milyon euro. Sarı-Lacivertliler, değerlerinin toplamı 40 milyon euroyu bulan iki oyuncuya 25 milyon euro ödeyerek transferleri tamamladı. Fenerbahçe transfer komitesi, yoğun çaba sarf ederek iki yıldız ismi de kadroya kazandırdı.