Fener'den çifte bomba

Sassuolo'yu 3.5 milyon euroya ikna eden F.Bahçe, Mert Müldür'le 4 yıllık kontrat imzaladı. İsmail Kartal'ın prensi Zajc da 3 yıllık anlaşmayı kabul etti. Sağ bek ve 8 numara krizi çözüldü.

AKŞAM SPOR

Kanarya'nın uçaklarından dün iki yıldız çıktı. Uzun süredir Mert Müldür ve kulübü Sassuolo ile görüşen Sarı-Lacivertliler, mutlu sona ulaştı. Dün milli sağ bekin transferi resmen açıklandı. Aynı bildirimin içinde taraftara Miha Zajc müjdesi de verildi. Jorge Jesus döneminde yedek kaldığı için Fenerbahçe ile ipleri koparan Sloven orta saha, İsmail Kartal'ın geri dönmesiyle takımda kalmaya ikna oldu. Yeniden Kartal'ın prensi olacak.

YERLİ KURALININ İLACI MERT

8+3 kuralı nedeniyle köşeye sıkışan F.Bahçe, Mert transferiyle rahatladı. Sol bekte Ferdi, sağda ise Mert Müldür forma giyecek. A Milli Takım'da da oynayan 24'lük oyuncu, sol bekte de oynayabilir. Ağustos 2022'de bileğinden sakatlanan Mert, yaklaşık 1 yıl sahalardan uzak kalmış ve Mayıs'ta antrenmanlara başlamıştı. İtalyan ekibi, 4.7 milyon euro ödediği futbolcuyu sakatlık nedeniyle elden çıkardı. Fener, 3.5 milyon euro+bonuslarla işi bitirdi.

ZAJC'TAN BÜTÇEYE KATKI!..

Uzun süredir iki yönlü orta sahalarla görüşen Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın prensi Miha Zajc'ı takımda tutarak transfer bütçesini korudu. 28 yaşındaki Sloven orta saha için kasadan bonservis parası çıkmadı. Başarılı futbolcunun maaşı 1.7 milyon euro seviyelerinde olacak. Kontrat süresi ise 3 yıl. Kaleci ve defansif orta saha transferi düşünen F.Bahçe'de, Zajc sayesinde kaynak erimedi. Ayrıca yeni transfer Szymanski ile de forma rekabetine girecek...

ÜST TURA SON ADIM

Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Zimbru'yu 5-0 mağlup eden F.Bahçe, bugün Moldova'da rövanşa çıkıyor. Karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. Sarı-Lacivertliler'de sakatlığı sebebiyle Djiku ve Emre Mor kadroya alınmadı. Yeni transfer Becao da kadroda bulunmuyor. İsmail Kartal, bu maçta rotasyona gitmeyi düşünüyor. Temsilcimiz, bir üst turda Differdange-Maribor eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

ALTAY'A DEV TALİPLER

Fener'de istenmeyen isim haline gelen Altay Bayındır'ın peşindeki takımlar Ajax, Milan ve Manchester United. Insidefutbol'daki habere göre, üç takım da Altay'a sıcak bakıyor. Kalecinin uygun maliyeti, iştah kabartıyor.

PEDRO GREMİO'YA

Brezilya'nın Gremio kulübü, Fenerbahçe forması giyen forvet Joao Pedro'yu kiralamak için resmi teklif yaptı. Tecrübeli golcü, görüşmeler için Brezilya'ya gidecek. Kısa süre içinde imzaların atılması bekleniyor.

CENGİZ OLUMSUZ

Bir süredir Cengiz Ünder için Marsilya ile pazarlık yapan Fenerbahçe, rakamları istediği seviyeye getiremedi. Fransız ekibi 10 milyon euroyu peşin istiyor. Ayrıca milli futbolcunun niyeti de Avrupa'da kalmaktan yana.

AVRUPA NEDEN OLMASIN

F. Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Zimbru maçı öncesi şunları söyledi: "İlk maçtan Djiku'nun ufak bir sakatlığı var, onu kadroya almadık. Bununla beraber bazı oyuncuları rotasyonla dinlendirerek, başka oyunculara şans vereceğim. Cengiz Ünder ve Livakovic hakkında konuşmam doğru olmaz. Başkanımız ve yönetimimiz görüşmeleri sürdürüyor. İlk hedefi miz şampiyonluk. Türkiye'deki hedefi miz ligi kazanmak, kupayı kazanmak. Avrupa kupalarında ise belki hayal gibi olacak ama... Avrupa'da da bunu başarabiliriz diye düşünüyoruz, 'neden olmasın' diyoruz."

BARROW'A 7 MİLYON EURO

Foot Mercato'daki habere göre Fenerbahçe, Bologna'nın kanat-forveti Musa Barrow için 7 milyon euroluk bir teklif yaptı. İtalyan ekibi, piyasa değeri 15 milyon euro olan yetenekli futbolcu için teklifin yükseltilmesini bekliyor.