Fenerbahçe'ye dev hoca! Jose Mourinho ile görüşüldü

Gelecek sezon için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın geleceği belirsizliğini korurken sıcak bir gelişme yaşandı. Sarı-lacivertlilerin, Portekizli teknik adam ile görüştüğü ileri sürüldü. İşte detaylar...

Sezon sonunda büyük değişime hazırlanan Fenerbahçe'de Mario Branco teknik direktör için Jose Mourinho ile görüşme yaptı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe'de seçimli genel kurul tarihi henüz açıklanmadı. Ali Koç da aday olup olmayacağını hâlâ duyurmadı. Sarı-Lacivertliler'de önemli konularda belirsizlik devam etse de sportif direktör Mario Branco, aralıksız şekilde yeni sezon planlaması için mesai harcamaya devam ediyor. Portekizli sportif direktör, Koç'un aday olmaması ya da aday olup seçilmemesi halinde çalışmalarını yeni yönetime sunacak. Branco, artık sadece transfer için girişimlerde bulunmuyor.

MOURINHO İLE GÖRÜŞTÜ

Şampiyonluk şansının mucizelere kalmasının ardından teknik adam defteri de açıldı. Futbola dönmek için sabırsız Gündemdeki isim taraftarı fazlasıyla heyecanlandıracak bir hoca: Jose Mourinho... Branco'nun vatandaşıyla ilk teması kurup, Fenerbahçe'nin ilgisini kendisine ilettiği iddia edildi. Dünyaca ünlü teknik adam, son olarak 2021'in temmuz ayında göreve başladığı Roma'dan 16 Ocak'ta ayrılmıştı. 61 yaşındaki çalıştırıcı, Konferans Ligi'nde şampiyon olarak İtalyan ekibine tarihindeki ilk Avrupa Kupası'nı kazandırmıştı.

"SENİNLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"

Fenerbahçe tarafının, 13 dakika süren görüntülü zoom görüşmesinde Portekizli teknik adama, "Önümüzdeki sezon seninle çalışmak istiyoruz. Haziran ayında seçimimiz var. Kongreden sonra tekrar bir araya gelerek şartları masaya yatırabiliriz." dediği kaydedildi.

SARAN DA ÇOK İSTİYOR

Mourinho'yu, sarı-lacivertli kulüpte başkan adaylığını açıklayan Sadettin Saran'ın da istediği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

1 NUMARALI ADAY MOURINHO

Fenerbahçe'de gözler yeni başkanın kim olacağına çevrilirken en güçlü hoca adayı olarak da Portekizli teknik direktörün adı öne çıkıyor.

SUUDİ'LER TAKİP EDİYOR

Mourinho yaptığı son açıklamada, "Teknik direktörlük yapmak istiyorum çünkü bu hayatımın temel bir parçası. Bu olmadan mutlu olamam. İyi bir antrenman tesisi olan herhangi bir kulüpte çalışabilirim" demişti. Tecrübeli hoca için Suudi Arabistan kulüplerinin de ilgisi olduğu kaydedildi.