Fenerbahçe'ye beklenmedik haber! Tam ''kurtulduk'' derken...

Fenerbahçe'de Mbwana Ally Samatta bilmecesi kaldığı yerden devam ediyor… Avrupa'da transfer penceresinin son günü Fenerbahçe'den kiralık olarak Belçika ekibi Royal Antwerp'in yolunu tutan Samatta, Türkiye'de olduğu gibi Belçika'da da istenmeyen adam ilan edildi. Performasıyla eleştiri oklarının hedefinde olan tecrübeli futbolcu için Antwerp, daha şimdiden kararını aldı.

Aksam.com.tr

Mbwana Ally Samatta'yı yazın alelacele gönderen Fenerbahçe, Belçika'dan gelen haberle sarsıldı. Samatta'yı hemen yollayabilmek adına hızlı bir karar almak zorunda kalan ve bu sebeple oyuncunun kiralık olarak gitmesine izin veren Fenerbahçe'ye kötü haber, tecrübeli oyuncunun forma giydiği Royal Antwerp'ten geldi.

Fırtına zirvede esti! Maç sonucu: Trabzonspor-Fenerbahçe: 3-1

SAMATTA İÇİN OLUMSUZ RAPOR

Belçika ekibiyle ligde çıktığı 5 maçta herhangi bir gol atma başarısı gösteremeyen ve ilk 11 şansı bulamayan Mbwana Samatta için Antwerp Teknik Direktörü Brian Priske yönetime olumsuz rapor verdi. Belçika ekibi ise tecrübeli futbolcunun satın alma opsiyonunu kullanmama kararı aldı. Belçika ekibinin aldığı bu kararı sarı-lacivertlilere ilettiği öğrenildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bu karar doğrultusunda sezon sonu atacağı adım merak konusu.

FREY, SAMATTA'YI GEÇTİ

Bir dönem Genk formasıyla Belçika'da fırtına gibi esen Ally Samatta, kariyerindeki düşüşe Belçika'da da engel olamadı. Belçika Jupiter Pro Ligi'nde çıktığı 10 maçta 12 gol atan eski Fenerbahçeli Michael Frey adeta yeniden doğarken, Samatta'yı deyim yerindeyse kulübeye hapsettirdi.

Bir senelik kiralık olarak Royal Antwerp'e imza atan Samatta için satın alma opsiyonu zorunlu değil. Samatta Antwerp formasıyla sadece UEFA Avrupa Ligi'nde Olympiakos filelerini havalandırabildi. Antwerp aynı zamanda Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibi.

ANTWERP, ÖNE GEÇTİĞİ MAÇTA YENİLDİ

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde 21 Ekim Perşembe günü karşılaşacağı Antwerp, ligin 11. haftasında Zulte Waregem'e konuk oldu.

19. dakikada Manuel Benson'un golüyle geriye düşen ev sahibi ekip, 59. dakikada Zinho Gano ve 66. dakikada Derek Kutesa'nın golleriyle üç puana uzandı.

Samatta, karşılaşmanın 62. dakikasında Frey'in yerine oyuna girdi ve etkisiz bir performans sergiledi.

Bu galibiyetle Zulte Waregem puanını 12'ye çıkarırken, Antwerp 20 puanda kaldı.

SAMATTA ORADAN ORAYA SAVRULUYOR

Fenerbahçe formasıyla çıktığı 33 maçta 6 gol atan Samatta'nın Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 4 milyon 200 bin euro.

Tecrübeli futbolcu Fenerbahçe'ye Aston Villa'dan gelmiş, İngiliz ekibinde de tutunamamıştı.

Galatasaray'da bir zamanlar taraftarın prensiydi... Fatih Terim transfer için onay verdi