Fenerbahçe'nin yeni transferi Filip Novak kimdir, ve hangi mevkide oynuyor?

Fenerbahçe, Trabzonspor'da forma giyen çek solbek Flip Novak'ı kadrosuna kattı. Yeni sezon için transfer çalışmalarına hızla devam eden sarı lacivertliler Flip Novak ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Çek sol bek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Trabzonspor'a veda etti. Fenerbahçe'nin yeni transferi Filip Novak kimdir, kaç yaşında?

Fenerbahçe önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Teknik direktör olarak Erol Bulut ile anlaşan sarı lacivertliler Trabzonspor’da forma giyen Flip Novak ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Çek futbolcu, "Büyük bir aileye katıldım. Fenerbahçe camiası, Ali Koç ve Emre Belözoğlu'na teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'de çok büyük beklentilerim var. Sezonun başlaması için gün sayıyorum" ifadelerine yer verdi. İşte Filip Novak hakkında merak edilenler...

FILIP NOVAK KİMDİR?

Fenerbahçe’nin kadrosuna dahil ettiği Flip Novak 26 Haziran 1990 yılında Çek Cumhuriyeti'nin Přerov kentinde doğmuştur. Flip Novak defansın solunda forma giymektedir. 1,84 boyundaki oyuncu sol ayağını kullanmaktadır.

Futbola ülkesinin FC Zlin takımında başlayan Novak burada profesyonel olduktan sonra FC FASTAV Zlin'e geçiş yapmış buradan da FK Jablonec'e transfer olmuştur. 2015 yılında FC Midtjylland'a cüzi bir ücret karşılığında transfer edilen Novak, takımının en önemli oyuncularından biri olmayı başarmıştır.

2018-17 sezonunun devre arasında sol bek oyuncusu Emmanel Mas'ı takımda tutamayan Trabzonspor, Danimarka ekibine 1,9 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek Novak'ı kadrosuna katmıştır.

Filip Novak geçtiğimiz sezon hucüma katkısı ile oldukça konuşulmuştur. Süper Lig'de toplamda çıktığı 44 karşılaşmada 8 gol 2 asist kaydeden Novak, ligde birçok forvet oyuncusunu geride bırakmıştır.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı ile 23 karşılaşmaya çıkmıştır.