Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Marco Silva oluyor

Son dakika Fenerbahçe haberleri… Sarı-Lacivertlilerde haftalardır bir numaralı gündem teknik direktör. Birçok ünlü isimle görüşen Fenerbahçe'nin gündemine giren son isim Lucien Favre olmuştu ancak tecrübeli teknik adamın mali şartları, Kanarya'nın görüşmeleri sonlandırmasına sebep olmuştu. Favre sonrası Sarı-Lacivertliler rotasını yine Marco Silva'ya kırdı. Fenerbahçe, 43 yaşındaki teknik adamın menajeriyle İstanbul'da görüşme gerçekleştirirken Portekizli Silva, Kanarya'ya gelmeyi kabul etti. İşte detaylar…

Fenerbahçe'de haftalardır süren teknik direktör konusu nihayete eriyor. Lucien Favre görüşmeleri olumsuz sonuçlanan Kanarya, ünlü teknik adamla anlaşma sağlamak üzere.

RESMİ AÇIKLAMA AN MESELESİ

Ali Koç ve kurmayları yaklaşık 1 aydır sürdürdüğü görüşmelerde artık sona yaklaştı. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün açıklanmasına artık çok az kaldı.

BİRÇOK İSİM GÜNDEME GELDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 'Portekiz veya Alman' ekolüne vurgu yaptığı günden itibaren ortaya birçok iddia atıldı. Rafael Benitez'den Roger Schmidt'e kadar birçok isim hem yurt dışında hem yere basında Fenerbahçe'nin yeni teknik direktör adayları arasında gösterildi.

ALİ KOÇ 'BALKAN KÖKENLİ DE OLABİLİR' DEMİŞTİ

Fenerbahçe'de Alman veya Portekiz ekolünün dışında da gündeme önemli isimler geldi. Başkan Ali Koç'ın 'Balkan kökenli bir hoca da olabilir' sözünün ardında gözler Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Zlatko Dalic'e çevrildi. Dalic'in ismi geçtiğimiz sezon başında da gündeme gelmiş fakat Erol Bulut göreve başlamıştı.

TARAFTARLARI EN ÇOK HEYECANLANDIRAN FAVRE OLDU

Fenerbahçe camiasını ve taraftarları en çok heyecanlandıran isim ise Lucien Favre oldu. Özellikle Borussia Dortmund ile başarılı işlere imza atan İsviçreli tecrübeli teknik adam ile görüşmelerin yapıldığı iddiası büyük heyecan yaratmıştı.

FAVRE'NİN MALİ ŞARTLARI UYMADI

Fenerbahçe, Favre ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı. İsviçreli teknik adamın mali anlamda Sarı Lacivertlilere uymadığı iddia edildi. İngiliz basını Fenerbahçe ile anlaşamayan Favre'ın Crystal Palace'ın gündeminde olduğunu iddia etti.

FAVRE, CRYSTAL PALACE'A

The Sun'da yer alan habere göre Crystal Palace, Lucien Favre ile görüşmelere başlayacak. İsviçreli teknik adamın Crsytal Palace'a yeşil ışık yaktığı ve görüşmelerin olumlu yönde seyredeceği vurgulandı. Favre ile anlaşma sağlayamayan Fenerbahçe'de gündeme sürpriz bir isim geldi.

BREZİLYA BASININDAN MARCO SILVA İDDİASI

Başkan Ali Koç'un yeni teknik direktör için işaret ettiği Haziran'ın üçüncü haftasına girilirken, henüz hiçbir teknik direktörle anlaşmayan Fenerbahçe'de arayışlar sürerken, Brezilya basınından bu konuya ilişkin sürpriz bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre sarı-lacivertliler Portekizli çalıştırıcı Marco Silva ile masaya oturdu.

MENAJERİYLE İSTANBUL'DA GÖRÜŞME YAPILDI

GaúchaZH'ta yer alan habere göre Brezilya ekibi Internacional'in de ilgilendiği genç teknik direktörün menajeri Carlos Gonçalves dün İstanbul'da Fenerbahçeli yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdi.

Önceki gün Ivica Olic'i görevden alan CSKA Moskova'nın da ilgisini çeken 43 yaşındaki çalıştırıcı Fenerbahçe yönetimine şartlarını iletti.

Ülkesinin Estoril ve Sporting Lizbon takımlarının yanı sıra Yunanistan'da Olimpiakos'u çalıştıran ve bu takımla lig şampiyonluğu da kazanan Silva, sonrasında Premier Lig yolunu tutmuştu.

2019-20 SEZONUNDAN BERİ TAKIM ÇALIŞTIRMIYOR

Sırasıyla Hull City, Watford ve Everton'da görev yapan Silva 2019-2020 sezonunda Everton'dan ayrıldıktan sonra hiçbir takımda çalışmamıştı.

MARCO SILVA FENERBAHÇE'YE GELMEYİ KABUL ETTİ

Bir sezonluk aranın ardından yeniden futbola dönmeye hazırlanan Marco Silva'nın Fenerbahçe'ye gelmeyi kabul ettiği ve Fenerbahçe yönetiminin vereceği son kararın beklendiği öne sürüldü.

Öte yandan önümüzdeki sezon şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de teknik direktör belirsizliğinin gelecek hafta son bulması bekleniyor.

(Skorer)