Fenerbahçe'nin efsane ismi Selçuk Yula'yı kaybettik

Fenerbahçe Avrupa'da en önemli zaferlerinden birini 11 Eylül 1985'de Fransa'nın Bordeaux takımını 3-2 yenerek elde etti. O maçta golleri atanlardan Hüseyin Çakıroğlu'nun ardından bugün de Selçuk Yula yaşamını yitirdi.

Türk futbolu bir büyük değerini daha yitirdi. Dün sabah solunum yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırılan Yula tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi Acıbadem şu şekilde duyurdu: “Sabah 06.30’da solunum sıkıntısıyla acil servise getirilen sayın Yula, tüm yeniden canlandırma işlemlerine yanıt vermemiş ve saat 07.20’de hayatını kaybetmiştir.”

2 DEFA GOL KRALI OLDU

8 Kasım 1959 tarihinde, Ankara’da dünyaya gelen Yula, futbolculuk kariyerine, Şekerspor’da başladı. Transfer olduğu F.Bahçe’de golcülüğü ve penaltı atışları ile tanınan Yula, takımda oynarken, 1981-1982 sezonunda kaydettiği 16 golle, 1982-1983 sezonunda da attığı 19 golle, Gol Kralı oldu. 1979 – 1986 seneleri arasında, Fenerbahçe forması altında, 134 gol atan Yula, 1986’da, Almanya’nın, Blau Weiss 90 Berlin takımına geçti. Berlin’de bir sezon geçiren Yula, daha sonra Türkiye’ye dönerek, Sarıyer forması giydi. 19 Temmuz 1991’de G.Saray’la, 2 yıllık mukavele imzalayan ve 31 Mayıs 1993’e kadar, Sarı-Kırmızılı formayı giyen Yula, 21 kez Milli Takım formasını da giydi. Yula, futbolculuk hayatını noktaladıktan sonra  futbol yorumculuğuna başladı.

EBEDİYETE UĞURLANIYOR

Yula’nın cenazesi bugün Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Yula’nın cenazesi Karacaahmet Şakirin Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek. Selçuk Yula için F.Bahçe Kulübü’nde de saat 15.30’da tören düzenlenecek.

UEFA’NIN DA MANŞETİNDE

SELÇUK Yula’nın vefatına UEFA da internet sitesinde yer verdi. “F.Bahçe Selçuk Yula’ya ağlıyor” manşetini atan UEFA’nin sitesinde 53 yaşındaki oyuncunun kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. Haberde, Yula’nın kariyerine ilişkin detaylı bilgiler verildi. Futbolu bıraktıktan sonra da Yula’nın başarılı bir şekilde yorumculuk  yaptığı yazıldı. Sitede bir de Yula’nın son haliyle birlikte futbolculuk dönemine ilişkin resmi yer aldı. 

BİR GÜN ÖNCE HASTANEYE GÖTÜREMEDİM

Ölüm haberi üzerine hastaneye gelen tiyatro oyuncusu Ali Erkazan, ünlü futbolcunun dün rahatsızlanarak kendi evine geldiğini ancak hastaneye gitmek istemediğini söyledi. Erkazan, “Çok iyi bir dostumdu” dedi. Dün dışarda rahatsızlandığı için kendi evine geldiğini anlatan Erkazan şunları söyledi: “Dışarda rahatsız olmuş kızıyla birlikte bana geldiler. Evde kusturduk toparladı. ‘Hastaneye götüreyim’ dedim istemedi. Sonra taksiye bindi gitti. Sanırım dün evdeki kusması bunun bir işaretiydi. Hastaneye götürmek isteyince, ‘Ben bir hafta önce baktırdım kalbimde bir şey yok’ dedi. Çok inatçıydı.”

BAYRAKLAR İNDİ SİYAH BEYAZ BANT TAKILDI

F.BAHÇE, UEFA’dan izin alarak Selçuk Yula için Salzburg maçı öncesi saygı duruşu yaptı. Ayrıca oyuncular sahaya kollarında siyah bantla çıktı. F.Bahçe Can Bartu Tesisleri’ndeki bayraklar  da dün yarıya kadar indirildi.

ELE AVUCA SIĞMAZDI

TERİM, “Duyduğum andan itibaren çok sıkıntılı bir durum yaşıyorum. İnanması zor oluyor ama tabii ‘Allah’ın dediği olur’ diyerek teselli buluyoruz. Genç bir kardeşimizdi. A Milli Takım’da  beraber oynama fırsatı bulduk. 

Ailecek de çok fazla görüşürdük. Eşim Fulya da çok severdi kendisini. Yakın birini kaybetmiş gibiyim. Saha içerisinde ele avuca sığmayan bir hücum oyuncusuydu. Golcü bir oyuncuydu. Milli Takım’da da çok önemli işlere imza attı” diye konuştu. 

IŞIKLAR İÇİNDE UYU

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da resmi siteden Selçuk Yula için şu mesajı yayınladı: “Bir F.Bahçelinin yaşayabileceği en büyük gururu F.Bahçe formasını yıllarca başarıyla taşıyarak yaşayan ve bizlere yaşatan, futbol takımımızın kaptanlığını yapan değerli arkadaşım, kardeşim Selçuk Yula’nın aramızdan zamansız ayrılışının tarifi imkansız üzüntüsünü yaşıyorum. 

Yıllar boyu bu şanlı formayı başarıyla giyerek camiamızı onur ve gururla temsil eden ve futbolu bıraktıktan sonra da camiamızın bir parçası olmayı sürdüren kaptanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun, ışıklar içinde uyu kaptan...”

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE MESAJI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan,  Selçuk Yula’nın eşi Sema Yula’ya bir taziye mesajı gönderdi, kaybından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

RUHUN ŞAD OLSUN KRAL!

Futbol camiasını yasa boğan ölümün ardından kulüpler başsağlığı mesajı yayınlarken, Yula’nın yakın dostları da başsağlığı ve taziye mesajlarını iletti.

- BAKAN SUAT KILIÇ: Ruhun şad olsun Selçuk Yula.

- HAKAN ŞÜKÜR: Ani bir kalp kriziyle hayatını kaybeden Selçuk Yula’ya Rabbim’den rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm camiaya sabır ve başsağlığı dilerim.
- VOLKAN DEMİREL: Sabah bu haberle uyanmak bizi çok üzdü. Selçuk ağabey içimizden biriydi. Salzburg’da beraberdik. Acımız çok büyük. Ailesine sabırlar diliyorum. Bizimle dost gibi konuşabilen biriydi. Başımız sağolsun.
- BURAK YILMAZ: Selçuk Yula’ya Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı ve sabır dilerim.
- ÇAĞDAŞ ATAN: Allah rahmet eylesin Selçuk Yula. Mekanın cennet olsun. Yükle futbolcuya sıkıntıyı stresi baskıyı robot gibi yaşat sonra kalp krizleri. Neden diğer branşlarda değilde futbolda daha çok sorarım.
- ÜMİT KARAN: Selçuk Yula’ya Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı ve sabır dilerim.
- NECATİ ATEŞ: Selçuk Yula’ya Allah’tan rahmet ailesine ve camiasına da başsağlığı dilerim.
- ALEX: Mekanın cennet olsun Selçuk Yula.
- ALİ ŞEN: Rausch geldiğinde satılacaklar listesindeydi. ‘Selçuk’u listeden çıkar’ dedi ve takımda kaldı. Selçuk daha sonra gol kralı oldu. Hepimizin sevgilisi oldu, hepimiz çok sevdik onu.
- YILMAZ VURAL: Sabah kalktığımda televizyonu açtığımda öğrendim. Çok derinden yaralandım. Bir yerimden bir şey kopmuş gibi hissettim. 
- İLHAN CAVCAV: Spor camiası ve ülkemiz güzel bir değerini kaybetti. Başımız sağ olsun.
- SUAT KAYA: Futbolcuğu kadar kişiliği de örnek alınacak bir isimdi. Yakın bir dostumu, ağabeyimi kaybettim. 
- ÜNAL KARAMAN: Her ölüm her kayıp insanı üzer. O üzüntüyü yaşıyoruz. Başımız sağ olsun!
- ÜMİT HOŞCAN: Mekanın cennet olsun Selçuk Yula.