Fenerbahçelilerin PUMA tepkisi: Alman'a var Türk'e yok

Sezon başı Adidas ile sponsorluk anlaşmasının sona ermesinin ardından PUMA ile anlaşan Fenerbahçe'nin üçüncü formasında Fenerbahçe armasının yer almaması krize sebep oldu. Taraftarlar sosyal medyada konuya ilişkin tepkisini dile getirirken PUMA'nın Alman devi Borussia Dortmund'un ardından Borussia Mönchengladbach'ın formasına da arma eklemesi dikkat çekti.

Aksam.com.tr

Fenerbahçe Spor Kulübü, dünyaca ünlü spor markası PUMA ile futbol takımlarının resmi forma sponsorluğu için geçtiğimiz temmuz ayında anlaşmaya varmıştı.

PUMA'nın Fenerbahçe dışında 10 Avrupa takımı için tasarladığı üçüncü forma modellerinde takım arması yer almaması taraftarların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Fransa'da Burak Yılmaz tartışmaların odağında: Milli yıldız için sürpriz çıkış en yakınından...

FENERBAHÇE'YE YOK DORTMUND VE MÖNCHENGLADBACH'A VAR

Borussia Dortmund taraftarları, formanın önünde yer alan kulüp armasını yok eden ve onun yerine göğüs bölümüne çekilen çizgi üzerine kulüp isimlerinin yazılı olarak kullanılmasına tepki göstermişti.

Bu tepkiler sonrası 15 Eylül'de Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş maçına formanın ön tarafına transparan bir logo ile çıkan Borussia Dortmund, yine de taraftarının gazabından kurtulamamış ve logonun yeterince gözükmemesi tepkilerin daha da yükselmesine neden olmuştu.

Fenerbahçeli Muhammed Gümüşkaya, HJK Helsinki maçının ardından attığı golde öpmek için armayı aramış ve bulamayınca şaşırarak tartışmalarının fitilini ateşlemişti.

HEM PUMA HEM DORTMUND ÖZÜR DİLEDİ

Beşiktaş maçının ardından hem Alman ekibi hem de PUMA özür dilerken, Borussia Dortmund'un yöneticisi Carsten Cramer yaptığı açıklamada, "Bir forma her zaman fikir ayrılıkları yaratabilir. Ancak taraftarlardan gelen eleştirileri ciddiye alıyoruz. Taraftarların eleştirisi, Dortmund logosunun sadece birkaç kez malzeme tonuna dahil edilmesi ve forma göğsüne kabartma yapılması, ancak kulübün arması olarak açıkça vurgulanmaması gerçeğiyle ilgilidir." demiş, PUMA yöneticisi Bjorn Gulden ise eleştirilere şu yanıtı vermişti:

Geri bildirimi gerçekten dikkate aldık. Kızgınlıklarından dolayı üzgünüz ve taraftarlardan özür diliyoruz. Tüm yorumları ciddiye aldık ve geçmişte olduğu gibi gelecekteki formalarımız için de dikkat edeceğiz.

Taraftarlarının tepkisine boyun eğen Dortmund, Beşiktaş karşısında transparan şekilde koyduğu armayı büyütme kararı almış ve yaptığı açıklama ile UEFA'ya logonun daha kontrast bir şekilde yer alması için başvuruda bulunduklarını açıklamıştı.

Borussia Dortmund'un Beşiktaş maçında giydiği ve transparan logonun oldukça zor seçildiği üçüncü forma.

BORUSSIA DORTMUND'DAN SONRA ŞİMDİ DE BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

Borussia Dortmund, üçüncü formasında yaptığı değişikliğin ardından bir diğer Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach da üçüncü formasına arma ekletti.

Dortmund ve Mönchengladbach dışında şu ana kadar üçüncü formasında değişikliğe giden tek kulüp Rus ekibi Krasnodar oldu. Diğer PUMA takımları, üçüncü formaları için henüz bir değişiklik başvurusunda bulunmadı.

Fakat siyah forma üzerinde yer alan siyah logonun Borussia Dortmund'da olduğu gibi pek belli olmaması taraftarların ne derece tepkisini çekeceği ise merak konusu.

Mönchengladbach'da güncelleme öncesi ve sonrası üçüncü forma.

FENERBAHÇE'DE FARKINDALIĞI MUHAMMED YARATTI!

Fenerbahçe taraftarlarının da alternatif formaya olan tepkileri dikkat çekmiş, özellikle Ülker Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan HJK Helsinki mücadelesinde golünü attıktan sonra formada logoyu arayıp da bulamayan Muhammed Gümüşkaya, bu tartışmaları hararetlendirmişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise gelen tepkilere, kazanılan maç sonrası "Bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Forma lansmanı yaptık, eleştiriyorlar. Bence son yılların en güzel forması." ifadeleri ile cevap vermişti.

Üç takımın formada değişikliğe gitmesi Fenerbahçeli taraftarların tepkisini artırırken, yaşanan bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe'nin nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

İşte PUMA'nın tartışma yaratan koleksiyonu: