Fenerbahçe'den tarihi transfer! Nicolas Anelka ve Mathieu Valbuena gibi olacak

Fenerbahçe; Nicolas Anelka, Mathieu Valbuena ve Adil Rami sonrası bir Fransız futbolcuyu daha transfer ediyor. Sarı-Lacivertliler, Moussa Dembele için bir kez daha harekete geçerken, transferin gerçekleşmesi halinde başarılı golcü; Nicolas Anelka, Mathieu Valbuena ve Adil Rami'den sonra kulüp tarihinin 4. Fransız futbolcusu olacak.

aksam.com.tr

Fenerbahçe kulüp tarihinin 4. Fransız futbolcusunu transfer etmeye hazırlanıyor. Daha önce kadrosunda Nicolas Anelka, Mathieu Valbuena ve Adil Rami gibi Fransızları bulunduran Fenerbahçe, Moussa Dembele için bir kez daha temaslara başladı.

NICOLAS ANELKA

2004-2005 sezonunun devre arasında Manchester City'den 7,19 milyon euro karşılığında transfer edilen Nicolas Anelka, Fenerbahçe tarihinin ilk Fransız futbolcusu olmuştu. Gösterdiği performansla kısa sürede Sarı-Lacivertli taraftarların sevgilisi haline gelen Nicolas Anelka, 2006-07 sezonu başında 12 milyon euro karşılığında Bolton'a satılmıştı.

MATHİEU VALBUENA

Fenerbahçe, Nicolas Anelka transferinden 12 yıl sonra bu kez Mathieu Valbuena'yı Lyon'dan 1,5 milyon euro karşılığında transfer etmişti. Sarı-Lacivertlilerde 2 sezon top koşturan Mathieu Valbuena da Fenerbahçe'de iz bırakan futbolcular arasına girmiş ve taraftarların unutamadığı yıldızlar kervanına katılmıştı.

ADİL RAMİ

Fenerbahçe'nin 3. Fransız transferi ise Adil Rami olmuştu. 2019-20 sezonu başında bedelsiz olarak kadroya katılan Adil Rami, Fenerbahçe'de bekleneni verememiş ve aynı sezonun devre arasında apar topar Sochi'ye gönderilmişti.

FENERBAHÇE'YE 4. FRANSIZ MOUSSA DEMBELE

Yeni sezon öncesi forvet transferi için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, bir Fransız futbolcuyu daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Bu isim Moussa Dembele. Sezon başında Sarı-Lacivertlilerin kapısından dönen 25 yaşındaki golcü için bir kez daha temaslara başlandı. Vedat Muriqi, Alexander Sörloth gibi isimleri de gündeminde tutan Kanarya, Moussa Dembele'yi bu kez kadrosuna katmak için tüm şartları zorlayacak.

Lyon ile sözleşmesinin son senesine girecek olan Moussa Dembele'nin Fransız ekibinden ayrılması bekleniyor. Bu olasılık transferde Fenerbahçe'nin elini rahatlatıyor.

MOUSSA DEMBELE'NİN LYON KARNESİ

Bu sezon Lyon formasıyla Ligue 1'de 28 maçta 19 gol, 4 asistlik istatistik yakalayan Moussa Dembele'nin güncel piyasa değeri 17 milyon euro. Fransız forvet, 2018-19 sezonu başında 22 milyon euro karşılığında Celtic'ten Lyon'a transfer olmuştu.

aksam.com.tr