Fenerbahçe'de Vitor Pereira; Dirar, Zanka, Kemal Ademi ve Mame Thiam'ın biletini kesti

Son dakika Fenerbahçe haberleri: Sarı-Lacivertlilerde yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken gözler bir yandan da gönderilecek isimlere çevrildi. Fenerbahçe kadrosunda şu an 31 futbolcu yer alırken 4 isimle vedalaşmaya hazırlanılıyor. Teknik direktör Vitor Pereira; Nabil Dirar, Zanka, Kemal Ademi ve Mame Thiam'ı gözden çıkardı. Söz konusu futbolcuların takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşte detaylar…

Fenerbahçe bir yandan transfer çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da takımdan gönderilecek isimlere yoğunlaştı. Kadrosunda büyük bir şişkinlik olan Sarı-Lacivertliler, 4 isme veda etmeye hazırlanıyor.

HİÇ TRANSFER YAPILMASA BİLE 2'Sİ YABANCI 4 FUTBOLCU GİDECEK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği kriterlere göre, lig kadrosuna bu isimlerin sadece 27'si yazılabilecek. Hiç transfer yapılmasa bile en az 2'si yabancı olmak üzere toplam 4 futbolcu ile yolların ayrılması zorunluluğu var.

DIRAR VE ZANKA YOLCU

Bu noktada Nabil Dirar, kadronun dışında kalması en güçlü isim olarak görülüyor. Bununla birlikte Mathias Zanka, hem yabancı olması hem de stoperde fazlalık bulunması nedeniyle bir diğer favori.

ADEMI VE THIAM DA GİDİCİ

Ademi ve Thiam, Fenerbahçe ile yollarını ayırması beklenen diğer isimler.

EN AZ 2 TRANSFER YAPILACAK

Yapılacak her transferde bir yeni oyuncu, kadronun dışına itilmek zorunda kalacak. Fenerbahçe'nin en az 2 transfer yapması bekleniyor.

TFF'nin yayınladığı statüye göre 28 kişilik kadroya 1 Ocak 1997 ve sonrası doğumlu altyapıdan 4, Türkiye içinden 2 olmak üzere 6 oyuncu yazılma zorunluluğu var.

Bu kriterlere uyan 5 oyuncu mevcut. Bu nedenle kadroya şu an 28 değil 27 oyuncu yazılabilir.

(Sabah)