Fenerbahçe'de Steven Caulker sıkıntısı yeniden hortladı! Tam ‘kurtulduk' derken…

Steven Caulker konusu Fenerbahçe'nin başını ağrıtmaya devam ediyor. Sarı-Lacivertlilerin sezon başında transfer ettiği ancak resmi maça çıkmadan Gaziantep FK'ye gönderdiği Steven Caulker'ın yeni sezonda Fenerbahçe'ye geri dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor. Bu bağlamda 2022-23 sezonunda uygulanacak yeni yabancı kuralı Fenerbahçe'yi kara kara düşündürüyor.

Sabah

Fenerbahçe'de Steven Caulker konusu can sıkmaya devam ediyor. Alanyaspor'da gösterdiği performansla sezon başında Fenerbahçe'nin yolunu tutan ancak göreve Vitor Pereira'nın getirilmesi sonrası Portekizli teknik direktörün kadroda istemediği Steven Caulker, olaylı bir şekilde Gaziantep FK'nin yolunu tutmuştu.

Sabah'ın haberine göre Steven Caulker'ın Fenerbahçe'ye geri dönüp dönmeyeceği konusundaki belirsizlik sürerken İngiliz savunmacının Sarı-Lacivertlilere dönmesi halinde, zaten sorun olan yabancı kontenjanı konusunda Kanarya'nın iyice köşeye sıkışacağı aktarıldı.

Ali Koç'a hayatının şoku! Tüm planlar altüst oldu: Herkes imzaya beklerken yeni takımı...

Haberde şu detaylara yer verildi:

Kadro planlaması ile çok eleştiri alan Fenerbahçe, 12 yabancı sınırı nedeniyle sözleşmesi bitenler hariç en az 3, alınacak her yabancı içinse ekstra bir oyuncu göndermek zorunda. İşte yabancı kontenjanını sıkıntıya sokacak isimler ve yönetimi bekleyen sıkıntılar:

Mauricio Lemos: Sezon başında Belçika'nın Beerschot takımına kiralandı. Şu ana kadar 6'sı 11'de olmak üzere 10 lig maçında görev aldı. 29 Ocak tarihinden bu yana lig maçına çıkmadı. Fenerbahçe ile 2022- 23 sezonu sonuna kadar sözleşmesi var.

Samatta: 6 milyon Euro bonservis ödenerek transfer edilen Tanzanyalı, sezon başında Belçika'nın Royal Antwerp takımına kiralandı. 10'u ilk 11 olmak üzere 23 lig maçında görev aldı, 4 gol attı. Takımında düzenli olarak forma şansı buluyor. Ancak yüksek maliyeti nedeniyle transferi zor görünüyor. Fenerbahçe ile 2023-24 sezonu sonuna kadar sözleşmesi var.

Max Meyer: Devre arasında Danimarka'nın Midtjylland takımına kiralandı. Alman oyuncunun son lig maçına 11'de çıkması sevindirdi. Fenerbahçe'nin Danimarka'da alacağı süreyle kendine takım bulması umudu sürüyor.

SADECE JOSE SOSA VE ROSSI'NİN SÖZLEŞMELERİ BİTİYOR

Fenerbahçe'de eldeki yabancılardan sadece Jose Sosa ve opsiyonu kullanılmayacak Diego Rossi'nin sözleşmeleri bitiyor. Sarı-lacivertliler yeni transfer sezonuna kiralıkların dönüşüyle birlikte en az 14 yabancı ile (Caulker dönerse 15) başlayacak.

GELECEK SEZON EN FAZLA 12 YABANCI

Gelecek yıl kulüpler en fazla 12 yabancı ile sözleşme yapabilecek. Yani kulüp sözleşmesi bitenler dışında en az 3, yeni yapacağı her yabancı transferi için ise ekstra bir yabancı göndermek durumunda kalacak.

Sözleşmesi devam edenler: Attila Szalai, Osayi, Kim Min- Jae ve Berisha'nın sözleşmesi 30 Haziran 2025'te, Crespo'nunki 30 Haziran 2024'te, Filip Novak, Marcel Tisserand, Miha Zajc, Dimitris Pelkas, Luiz Gustavo ve Enner Valencia'nın anlaşmaları ise 30 Haziran 2023'te tamamlanacak.

Ömer Erdoğan'ın vazgeçilmezi, Süper Lig devine mi gidiyor? Olay iddia