Fenerbahçe'de problemi Emre Belözoğlu bitirdi

F.Bahçe'de Emre Belözoğlu dönemi bugün başlıyor. Denizlispor maçıyla beraber yepyeni bir sayfa açacak sarı-lacivertlilerde oluşan pozitif ortamla şampiyonluk mücadelesi amaçlanıyor.

Fenerbahçe, bugünkü Denizlispor maçıyla birlikte yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Erol Bulut'un gönderilip takımın başına Emre Belözoğlu'nun getirilmesiyle birlikte Samandıra'daki hava şimdiden pozitife döndü.

BİRÇOĞUNU EMRE İKNA ETTİ

Sportif direktör olduğu dönemde transfer sürecinde önemli işler yapan Belözoğlu bu isimlerin birçoğunu bizzat ikna etmişti.

İDMAN SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Futbolcular tarafından sevilen genç teknik adam kısa sürede antrenman sistemini de değiştirdi. İdman süreleri azaldı. Bunun yerine tempo arttı. Temas ve pas oyununa yönelik çalışmalar başladı.

PROBLEM SONA ERDİ

Ancak en önemli konu eski teknik adam ile takım arasındaki iletişim problemi artık söz konusu değil. Bu nedenle kalan 10 final haftasına sarı-lacivertliler adeta tek bir vücut olarak hazırlanıyor.

MORALLER YÜKSEK

Başkan Ali Koç'un da takımı yalnız bırakmadığı bu süreçte morallerin oldukça yüksek olduğu ifade edildi. Sezon boyunca oynayan, oynamayan birçok oyuncu farklı sebeplerden dolayı mutsuzdu.Kalan son 10 maçla birlikte bunların tamamen geride kalması istendi. Teknik adam ve futbol takımı arasındaki iyi iletişim sayesinde de bunun büyük ölçüde başarıldığı ifade edildi. Artık hedefin bu kenetlenmeyi sahaya taşımak olduğu kaydedildi.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Bugünkü maçı kazanarak şampiyonluk yarışına devam etmek isteyen sarı-lacivertliler kalan maçlarla birlikte sezona adeta yeni bir başlangıç yapmak istiyor. Her maçı final olarak gören teknik heyet, maç maç düşünerek şampiyonluğa ulaşmak istiyor.

GÖZLER HÜCUMDA

Sarı-lacivertli takımda gözler forvetlere döndü. Erol Bulut sonrasında takımın başına geçen Emre Belözoğlu ile daha ofansif bir futbol isteniyor. Genç çalıştırıcının, zaman zaman çift forvete dönmek istediği, daha hücumcu bir anlayış istediği aktarıldı.

SAMATTA BEKLENTİSİ

Bu sayede forvetlerin ön plana çıkması isteniyor. Sezon başından beri eleştirilerin odağında olan Samatta, Cisse, Valencia ve Thiam'ın yeni oyun anlayışıyla nasıl etki göstereceği merak ediliyor. Bu 4'lünün ligde 30 haftadaki gol katkısı toplamda 23 oldu. Özellikle Samatta 5 golde kalarak hayal kırıklığı yarattı. Emre Belözoğlu ile beraber Samatta başta olmak üzere forvet hattının toparlanması amaçlanıyor. Kalan haftalarda golcülerin performansı hem kendi kaderlerini hem de takımın geleceğini belirleyecek.

İLK MAÇI OLACAK

Emre Belözoğlu, bugün sarı-lacivertli takımın başında ilk maçına çıkacak. Denizlispor mücadelesi aynı zamanda genç antrenörün hocalık kariyerindeki ilk tecrübesi olacak. Emre Belözoğlu, bugün sarı-lacivertli takımın başında ilk maçına çıkacak. Denizlispor mücadelesi aynı zamanda genç antrenörün hocalık kariyerindeki ilk tecrübesi olacak.

UEFA PRO LİSANSI YOK

Emre Belözoğlu, 2019-2020 sezonu sonunda uzun yıllar formasını giydiği ve kaptanlık görevini üstlendiği Fenerbahçe'de futbolculuk kariyerini noktalamıştı.Sezon başından bu yana sarı-lacivertli takımın sportif direktörlüğü yapan Belözoğlu, 25 Mart'ta teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından teknik sorumluluk görevine getirilmişti. A ve B lisansları olan Emre Belözoğlu'nun UEFA Pro Lisansı ise bulunmuyor.

(Milliyet)