Fenerbahçe'de Luiz Gustavo depremi! Hiç kimse bunu beklemiyordu

Luiz Gustavo'nun Fenerbahçe'deki günleri sayılı... Sarı-lacivertliler yapacağı takviyelerle gelecek sezon şampiyonluğa uzanmak istiyor. Takımdan gönderileceklerin başında gelen Luiz Gustavo'nun yerine gelecek isim belli oldu. İşte detaylar...

aksam.com.tr

Bu sezon gözden düşen Luiz Gustavo, Fenerbahçelilerin en çok tepki gösterdiği isimlerden biriydi. Özellikle yüksek maaşına rağmen ortaya koyduğu oyunla beklenenin altında kalan Brezilyalı için Sarı Kanarya harekete geçti. Gustavo ile yolları ayırmak isteyen Fenerbahçe rotasını Arjantin'e çevirdi.

LUIZ GUSTAVO'NUN YERİNE O GELECEK

Aksam.com.tr'nin Arjantin basınından aktardığı haberine göre; Fenerbahçe, River Plate'in yıldız orta saha oyuncusu Nicolas de la Cruz ile ilgileniyor. Luiz Gustavo'nun yüksek ücretinden kurtulmak isteyen Sarı Kanarya'da hedef, Brezilyalının yerini Uruguaylı genç orta saha oyuncusu ile doldurmak.

GUSTAVO'NUN MALİYETİNİN ALTINDA BONSERVİSSİZ YILDIZ

River Plate ile sözleşmesi bu yaz sona erecek olan Nicolas de la Cruz'un serbest kalma bedeli 20 milyon euro. 24 yaşındaki oyuncuyu elinde tutmak isteyen, ama başaramayan Arjantin temsilcisi Cruz'u bedavaya göndermemek için ucuz bir bonservis bedeline takımdan göndermek istemiş ama başarılı olamamıştı.

Fenerbahçe'den yıllık 3.5 milyon euro net maaş alan Luiz Gustavo takımın en çok kazanan isimlerinden biri. Brezilyalının yükselen yaşı ve performansından memnun kalmayan sarı-lacivertliler onun yarı maliyetine Uruguaylı 24 yaşındaki orta saha oyuncusunu kadroya katmanın planları yapıyor.

JORGE JESUS GELİRSE İMZA ATABİLİR

Nicolas de la Cruz için Real Sociedad da devrede. Fenerbahçe'nin olası bir Jorge Jesus imzası sonrası şansı artabilir. Latin Amerika'da büyük başarılar kazanan Portekizli teknik direktör oldukça da seviliyor. Uruguaylı futbolcu da Jesus'a saygı duyan isimlerden biri.

NICOLAS DE LA CRUZ'UN İSTATİSTİKLERİ

Halen devam eden Arjantin Ligi'nde River Plate ile bu sezon 14 maçta forma giyen 24 yaşındaki oyuncu 2 gol 1 asistlik performans sergiledi.