Fenerbahçe'de hedef bu sefer de futbolcular

Fenerbahçe, Helenex Yeni Malatayspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve zirve yarışında ağır bir yara aldı. Sarı Lacivertliler, lider Beşiktaş'ın hemen arkasında 1 maç fazlasıyla 63 puanda ikinci sırada yer aldı.

Sarı Lacivertliler son 10 maçta 3 mağlubiyet yaşarken 3 beraberlik elde etti. Fenerbahçe son 10 maçta 4 galibiyet aldı ve bu süreçte 15 puan kaybederek şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.

Zirveden uzaklaştı

Beşiktaş'ı takibini sürdüren sarı-lacivertliler, Yeni Malatyaspor'la 1-1 berabere kalarak zirveden 2 puan daha uzaklaştı. Haftaya bir maç eksiğine rağmen 64 puanla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider giren Beşiktaş, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 3-0 yendi. Zirve takipçisi Galatasaray ise haftayı bay geçti. Alınan sonuçların ardından Beşiktaş 67 puana yükselirken, bir maç fazlası bulunan Fenerbahçe 63, Galatasaray ise 61 puanda yer aldı.

Futbolcular öne çıktı

Fenerbahçe'de 1-1 biten Yeni Malatyaspor maçının faturası oyunculara kesildi. Lig yarışında hasar alan Fenerbahçe'de teknik heyetten ziyade futbolcular öne çıkarıldı.

Bulut'un ayrılığı sonrası değişmedi

Erol Bulut döneminde alınan kötü sonuçlar sonrası sarı-lacivertli takımın eski çalıştırıcısı ciddi şekilde eleştirilirdi. Bulut'un ayrılığı sonrası takımda çok ciddi bir değişim yaşanmadı.

Yönetimden eleştiri

İlk olarak ligin son sırasındaki Denizlispor'u zorlanarak 1-0 geçmeyi başaran sarı-lacivertliler, Yeni Malatyaspor maçında ise iki puan bıraktı. 1-0 öne geçtiği deplasmanda takımın istediği sonucu çıkaramaması yönetim tarafından da eleştirildi.

Futbolcular hedefte

Ancak burada eleştiriyi alan takımın başındaki Emre Belözoğlu olmadı. Futbolcular bu sefer hedefteydi. Erol Bulut ile futbolcular anlaşamıyordu. Bulut'un ayrılığı sonrası takımın toparlanması hedefleniyordu. Ancak beklenen olmadı.

Emre Belözoğlu oyuncuları uyardı

Ligin en önemli maçlarından birinde oyuncuların gerekli reaksiyonu ve mücadeleyi yapmadığı fikri öne çıktı. Maçtan sonra da takımın patronu Emre Belözoğlu oyuncuları uyardı.

Futbolculardan rahat tavırlar

Yönetimin tepkisini çeken konuların başında oyuncuların maç içinde gerekli mücadeleyi göstermemesi, kendilerini zorlamaması ve kaybedilen iki puan sonrası rahat tavırları oldu.

Ali Koç futbolcuları motive etmeye çalışıyor

Sarı-lacivertlilerde futbolcular hiçbir sıkıntı yaşamamasına rağmen performans olarak beklentileri karşılayamıyor. Başkan Ali Koç, futbolcuları motive etmek için sürekli takımla beraber olmaya çalışıyor.

Ödemeler gününde yapılıyor

Son dönemdeki toplu yemekler ve barbekü buluşmalarıyla takımın moralli olması hedeflendi. Ekonomik zorluklara rağmen ödemeler gününde yapılmaya çalışılıyor.

Yönetimde tepki

Fakat buna rağmen futbolcuların durumun ciddiyetini kavrayamaması sarı-lacivertli camiada ve yönetimde tepki gösterilmesine neden oldu. Teknik heyet ve yönetim bu durumu nasıl düzelteceklerini düşünüyor.

(Milliyet)