Fenerbahçe'de gündem Kjaer-Bacca takası

Fenerbahçe, Kjaer'e talip olan Milan'dan para ve Carlos Bacca'yı istedi. İtalyanlar, oyuncuyu göndermeye dünden razı. Tek sorun artı para.

1

Fenerbahçe, Finansal Fair-Play (FFP) kuralları nedeniyle içinde bulunduğu krizi fırsata çevirme şansı yakaladı. Sarı-lacivertliler, UEFA'ya verdiği garantiye göre futbolcu satmadan yeni oyuncu almaması gerek. Çünkü alacağı oyuncuların adını UEFA müsabakalarındaki esame listesine yazdıramıyor. Yani Fenerbahçe, Fransa'dan aldığı Valbuena ve Nabil Dirar'ı oyuncu satmadığı takdirde UEFA Avrupa Ligi'nde oynatamayacak. Sarı-lacivertli yönetim de bu konuda Teknik Direktör Aykut Kocaman ve taraftarları üzmeyecek bir yol buldu.

SÜPER BİR TAKAS

Kanarya, Milan'ın Kjaer'e talip olmasının ardından önce oyuncuyu bırakmak istemedi. Aykut Kocaman'ın gelişinin ardından yapılan transferler ve santrfor ihtiyacı başarılı savunmacıyı elden çıkarma fikrini doğurdu. Milan da Porto'dan 38 milyon euroya Andre Silva'yı kadroya katınca Carlos Bacca ikinci plana düştü. Fenerbahçe yönetimi de bu gelişme üzerine Kjaer için Bacca ve 5 milyon euro istedi. Böylelikle hem golcü ihtiyacı giderilecek hem de Valbuena ve Dirar'ın parası çıkacaktı. Ancak Milan, oyuncuyu elden çıkarmaya sıcak baksa da 5 milyon euroyu fazla buldu.

EN FAZLA 3 MİLYON

İtalyanlar, Danimarkalı için en fazla 3 milyon euro vermek istiyor. 30 yaşındaki Kolombiyalı yıldız Bacca ise iki sezon önce Sevilla'dan 30 milyon euroya alınmıştı.