Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu yerine sürpriz isim geliyor

Sezona Erol Bulut ile başlayarak son 10 haftada takımı Emre Belözoğlu'na emanet eden Fenerbahçe, genç teknik adamla ligi Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından 3. sırada bitirmişti. Yeni sezonda takımın başında kimin olacağı henüz kesinleşmemişken, İspanyol basınından flaş bir iddia ortaya atıldı.

Süper Lig'de sezona Erol Bulut ile giren sarı-lacivertliler, deneyimli teknik adamla yollarını ayırmış ve yerine takımın sportif direktörü olan Emre Belözoğlu'na görev vermişti.

İlk teknik direktörlük tecrübesini Fenerbahçe'de yaşayan genç teknik adam Emre Belözoğlu, son 10 haftada aldığı puanlarla Fenerbahçe'yi şampiyonluk için iddialı hale getirmişti.

Ancak 41. haftada Sivasspor'a karşı alınan mağlubiyetle yarıştan uzaklaşan sarı-lacivertliler, sezonu Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardında 3. sırada tamamlamıştı.

Yeni dönemde de başkan adayı olacağını açıklayan Ali Koç, hangi teknik adamla sezona başlayacağına henüz karar vermiş değil.

Emre Belözoğlu'nun devam edeceği iddiaları sürerken, dış basından yabancı teknik direktör isimleri de Fenerbahçe için yazılıyor.

JOSE BORDALAS İDDİASI

Sarı-lacivertli taraftarlar, son 10 maçta takımı yöneten Emre Belözoğlu'nun yeni sezonda teknik direktörlük görevini sürdürmesini bekliyor.

Ancak İspanya'dan önemli bir iddia geldi. İnternet sitesi Todomercadoweb, Fenerbahçe'nin Getafe Teknik Direktörü Jose Bordalas ile ilgilendiğini yazdı.

Sitenin haberine göre, Bordalas ile sadece Fenerbahçe değil Valencia ve Olympiakos takımları da temasta. 2016'dan bu yana Getafe'nin hocalığını yürüten 57 yaşındaki çalıştrıcı, İspanyol kulübüyle 211 maça çıktı.

83 kez galibiyet sevinci yaşayan tecrübeli teknik adam, 59 beraberlik ve 69 mağlubiyet aldı. Bordalas'ın yakaladığı puan ortalaması ise 1.46 olarak kayıtlara geçti.

Bordalas'ın çalıştırdığı Getafe, bu sezon bitime 1 maç kala La Liga'da 16. sırada yer alıyor.

(Sabah)