Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu detayı gün yüzüne çıktı! Herkes bunu konuşuyor

Fenerbahçe Ali Koç döneminde 4 önemli teknik direktör fırsatını elinden kaçırırken bu isimlerden sonuncusu Emre Belözoğlu oldu. Başakşehir'i dipten zirveye çıkaran Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'yi tekrar şampiyonluk potasına sokmasına rağmen tercih edilmemişti. Öte yandan Ali Koç; Aykut Kocaman, Abdullah Avcı ve Ersun Yanal fırsatlarını da değerlendiremedi.

Skorer

Vitor Pereira sonrası teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de başkan Ali Koç döneminde 4 önemli teknik direktör fırsatını kullanamaması dikkat çekti. Başkan Koç göreve geldikten sonra Aykut Kocaman, Abdullah Avcı, Emre Belözoğlu gibi isimlerle çalışmayı tercih etmezken, Ersun Yanal için de istediği çalışma ortamını sağlayamadığı için istifasına sebep oldu.

AYKUT KOCAMAN VE ERSUN YANAL...

Ligin kodlarını çözmüş ve ligde Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamış iki teknik adamdan Kocaman ile yeni bir sayfa açıldığı için devam edilmedi. Ardından takım, Cocu ve Koeman ile küme düşme hattından çıkamadığı için Yanal göreve getirildi. İstediği transferlerin yapılmamasının yanı sıra bazı transferlerden de haberdar olmaması, Yanal'ı istifaya götüren sebeplerden biriydi. Ayrıca başkan, oyundan memnun olmadığını açıkça söylüyordu.

ABDULLAH AVCI DA TERCİH EDİLMEDİ

Sarı-lacivertlilerin geçen sezona Abdullah Avcı ile girme şansı da vardı. O dönem takım çalıştırmayan Avcı ile görüşülse de tercih edilmedi. Deneyimli teknik adam, şu anda ligde rakiplerine açık ara fark yapmış şekilde Trabzonspor ile şampiyonluğa yürüyor.

KAÇAN SON BALIK EMRE BELÖZOĞLU OLDU

Son fırsat da Belözoğlu'ydu. Erol Bulut'un görevden alınması sonrası sezonun son bölümünde görev alan genç çalıştırıcı hem oyunu toparladı hem de takımı şampiyonluk potasına soktu. Buna rağmen deneyimsiz olduğu için tercih edilmedi. Ancak aynı Belözoğlu, ligin alt sıralarında yer alan Medipol Başakşehir'in başına geçtikten sonra takımı zirveye yaklaştırdı.

BEŞİKTAŞ DERBİSİ VITOR PEREIRA'NIN SONU OLDU

Fenerbahçe Yönetimi'nin belli bir süre daha Pereira ile devam etmeyi planladığı ancak Beşiktaş derbisinde yaşananların buna engel olduğu ortaya çıktı. Yeni teknik adam bulunana kadar zaman kazanmayı hedefleyen sarı-lacivertliler, Portekizli teknik adam ile bir süre daha çalışacaktı. Ancak Beşiktaş maçı kadrosu, maç içindeki hamleler, Pereira'nın kulübeden çıkmaması ve basın toplantısındaki açıklamaları, yönetimin sabrını taşırdı ve yolları ayırma kararı alındı.

(Skorer)