Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, Erol Bulut'a sabrediyor

İstikrarsız sonuçlara rağmen Fenerbahçe'de teknik direktör koltuğunda oturan Erol Bulut'un sahip olduğu avantajlar daha önce hiçbir hocaya sunulmamıştı.

Ali Koç'un 2.5 yıllık başkanlığı döneminde 4 teknik adamın görevine son verildi. Ama hiçbirine Bulut kadar anlayış gösterilmedi, maddi sıkıntıya rağmen bu kadar transfer imkânı sağlanmadı. Pandemi nedeniyle taraftar baskısının da bulunmaması da genç çalıştırıcının teknik direktörlük ömrünü uzattı.

Bulut, yönetimi yanında hissetti

Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, istikrarsız sonuçlara rağmen görevinde devam etti, yönetimi hep yanında hissetti. Ancak Koç döneminde görevden alınan 4 teknik adamın şartları hiç de Bulut gibi olmadı.2.5 yılı geçen başkanlık dönemi boyunca 4 teknik adamın görevine son veren, Ersun Yanal'ın istifasına engel olmayan sarı-lacivertli yöneticiler, hiçbir teknik adama göstermediği anlayış ve sabrı Bulut'a gösteriyor. Bunda hem yönetimin daha tecrübeli hale gelmesi hem de dış faktörler etkili...

İyi futbol aranmıyor

Erol Bulut'un kendisinden önceki teknik adamlara göre en önemli şanslarından biri, artık yönetim ve camianını iyi oyun beklentisi olmaması. Aykut Kocaman'ın, taraftarın istediği oyunu oynatmadığı için gönderildiği bir ortamda Bulut'un takımın başında kalması için önemli olan sadece maç kazanması... Şampiyonluk hasretini dindirmek için artık oyunu ikinci plana atan yönetim, önceki iki sezonda böyle bir futbola tahammül etmemişti.

Bulut, taraftar baskısını minimumda yaşıyor

Pandemi nedeniyle tribünler de boş olması da avantaj sağladı. Her zaman iyi oyun isteyen Fenerbahçe taraftarı belki ilk kez bu seneyle ilgili teknik direktörünü bu konuda rahat bıraktı. Sadece, sonuçlar kötü olduğunda sosyal medyada eleştiriler yükselirken, Erol Bulut, taraftar baskısını minimumda yaşıyor.

Özil bile alındı

Ekonomik zorluklar ve limitlere rağmen Erol Bulut'a 24 farklı transfer yapıldı. Üstelik bunların arasında dünya çapında Mesut Özil ile Türk Milli Takımı'nın yıldızı İrfan Can Kahveci bulunuyor.

Yönetim ders çıkardı

Geçen sezon Ersun Yanal'ın, yönetimi en çok eleştirdiği konuların başında transfer konusu geliyordu. Sol bek, stoper, iyi bir ikinci golcü alınmaması gibi unsurlar şampiyonluğun kaçmasına sebep oldu. Yönetim bundan da ders çıkardı ve alternatifli bir kadro sundu.

Türkiye'de alternatifi yok!

Erol Bulut'un önemli şansı kendisine gerçek anlamda alternatif oluşturabilecek bir yerli bir teknik adamın Türkiye'de şu anda olmaması... Erol Bulut'un önemli şansı kendisine gerçek anlamda alternatif oluşturabilecek bir yerli bir teknik adamın Türkiye'de şu anda olmaması... Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'la yollar daha önce ayrıldı. Abdullah Avcı da boşta değil... Bu nedenle bu isimlere teklif götürülme şansı yok. Yabancı teknik adam da uyum, para ve süre sıkıntısı olacağı için hiçbir zamana sezon içinde düşünülmedi. Bunlar da Erol Bulut'un önemli şanslarından biri olarak görüldü.

Samandıra desteği

Fenerbahçe'de Erol Bulut'a Samandıra'da da daha önce görülmemiş bir şekilde ciddi destek bulunuyor. Damien Comolli gibi ülkeyi tanımayan bir sportif direktör yerine, tam tersi profile sahip olan Emre Belözoğlu göreve geldi. Benzer şekilde kulübün önemli isimlerinden Selçuk Şahin de Belözoğlu'nun yardımcısı oldu.

Volkan Demirel daha tecrübeli

Ayrıca Ersun Yanal'ın yanında göreve başlayan Volkan Demirel de artık daha tecrübeli...Bunun yanı sıra, Selahattin Baki gibi genç ve tecrübeli bir yönetici de hocaya destek oluyor. Ayrıca Volkan Ballı da Erol Bulut'u yakından tanıyan önemli bir isim...

Ali Koç için kolay olmadı

Sarı-lacivertli kulüpte 3. görev yılını tamamlamaya doğru ilerleyen Ali Koç için bu süreç kolay geçmedi. Hem başkan hem de yönetim artık daha tecrübeli...

"Sabır" dedi

Bu da birçok konuyla ilgili kararlarını etkiliyor. Aykut Kocaman, Cocu, Koeman ve Ersun Yanal'ın, gerçek anlamda sahip olamadığı tecrübeli yönetime Erol Bulut kavuştu. Bu durum da Bulut'a sabırlı olunmasını sağlıyor. Birkaç kez görevine son verilecek noktaya gelinse de, Başkan Ali Koç yine önceki teknik adamlara demediği gibi, "Sabır" dedi ve Erol Bulut görevine devam etti.

(Milliyet)