Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi! Seçim sonucunda Aziz Yıldırım'ı geride bıraktı ve yeniden başkan oldu

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi heyecanı yaşandı. Sarı lacivertlilerde mevcut başkan Ali Koç ve başkan adayı Aziz Yıldırım'ın karşı karşıya geldiği seçimde, kongre üyeleri oylarını kullandı. Gün boyunca gerçekleşen oy kullanımının ardından sandık sonuçları da açıklandı. Açıklanan sonuçlarla birlikte Fenerbahçe başkanı, Ali Koç oldu.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Oy verme işlemi 10.00'da başladı ve 17.00'de sona erdi.

Genel kurula 46 bin 410 kongre üyesinin katılım hakkı bulunuyordu. Seçimde yaklaşık 27 bin oy kullanıldı. (FB TV)

OY SAYIMI SONRASI BAŞKAN ALİ KOÇ OLDU!

Fenerbahçe başkanlık seçiminde oy sayımı yapıldı. Açıklanan sonuçların ardından mevcut başkan Ali Koç, seçimi kazandı.

ALİ KOÇ'TAN İLK AÇIKLAMALAR

"Güzel, demokratik, heyecanlı, yeri geldi mi coşkulu, yeri geldi mi gergin bir kongreyi geride bıraktık. Bugün, yaklaşık 28 bin üyemiz oy kullandı. Bu bir rekordur. Türkiye'de hiçbir kulüp bu rakamlara yaklaşamıyor. Her yerde büyüğüz, burada da büyüklüğümüzü gösterdik."

"Kongrede yarıştığım sayın Aziz Yıldırım ve ekibine, siz değerli kongre üyelerimize şahsım, yönetim kurulum ve tüm camiamız adına teşekkür ediyoruz."

"Birkaç kez tekrar ettim, 'Bu yarışın bir kaybedeni olmasın, bir kazananı olsun. O da Fenerbahçe olsun.' dedim. Şimdi bunu hep beraber gerçekleştirme zamanı. Artık Fenerbahçe çağı, bugünden itibaren başlıyor."

"Bizler, 'Hiçbir kulüpte olmayan bu dostluk' dizelerini sahipleniriz. Hem de artık sıkı sıkıya sahipleneceğiz."

"Sizden ilk ricam, hepimizin ilk vazifesi... Artık Fenerbahçe'yi, hocasını, sporcularını, başkanını, yönetimini sosyal medyada çerez halin getirmeyelim. Buradaki bütün gücümüzü rekabete, rakiplerimize, belden aşağı vuranlara ve yıkmak istediğimiz sisteme harcayalım."

"Eminim ki Riva tarafında bu akşamki sonuçlardan memnun olmayan biri vardır. Artık değişim zamanı."

"Sesini yükseltenler, bize karşı güç gösterisi yapanlar çok iyi bilsinler ki, ağaçları büyüten gök gürültüleri değil yağmurlardır. Fenerbahçe sağanak yağmuruna herkes hazır olsun."

"Yaşa Fenerbahçe. En büyük Fenerbahçe."

AZİZ YILDIRIM VE ALİ KOÇ EL SIKIŞTI

Sandıklardan gelen ilk sonuçların ardından iki başkan adayı Ali Koç ve Aziz Yıldırım tokalaştı.

İŞTE O ANLAR

AZİZ YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurul toplantısında resmi sonuçlar açıklanmadan başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım birlikte kürsüye gelirken, Koç'u tebrik eden Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler, Fenerbahçe'ye yakışan bir kongre yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık, inşallah sayın Ali Koç ve arkadaşları çizdiğimiz harita doğrultusunda Fenerbahçe'yi şampiyon yaparlar. İyi ki Fenerbahçeliyiz" dedi.

İŞTE AÇIKLANAN SANDIK SONUÇLARI

4 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 295 | Aziz Yıldırım: 270

6 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 348 | Aziz Yıldırım: 255

8 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 363 | Aziz Yıldırım: 191

13 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 366 | Aziz Yıldırım: 244

17 numaralı sandık sonuçları:

Ali Koç: 355 | Aziz Yıldırım: 215

18 numaralı sandık sonuçları:

Ali Koç: 343 | Aziz Yıldırım: 204

21 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 347 | Aziz Yıldırım: 230

22 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 347 | Aziz Yıldırım: 230

30 numaralı sandık sonuçları:

Ali Koç: 342 | Aziz Yıldırım: 210

47 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 184 | Aziz Yıldırım: 133

Fenerbahçe'de Ali Koç 16 bin 464 oy, Aziz Yıldırım ise 10 bin 483 oy aldı.

FENERBAHÇE TRİBÜNLERİNDE MEŞALELER YAKILDI

Sandık sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte mevcut başkan Ali Koç, sonuçlarda bir üstünlük sağladı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Ali Koç'u destekleyenler meşaleler yaktı.

SEÇİM HEYECANI DÜN BAŞLADI

Seçimin ilk gününde; Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu okundu ve mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin her bir dönem bakımından ayrı ayrı ibra edilmesi görüşüldü. Ali Koç yönetimi mali ve idari yönden ibra edildi.

Seçimin ikinci günü Başkan ve Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Sicil Kurulu, Balotaj Kurulu ile Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu üyelerinin seçimleri gerçekleştirildi.

Fenerbahçe'de geçmiş dönemde 20 yıl görev yapan ve başkanlığına yeniden aday olma kararı alan Aziz Yıldırım, adaylığını resmen duyurdu.

Fenerbahçe'de başkanlığa yeniden aday olan bir diğer isim ise mevcut başkan olan Ali Koç oldu.

VEFA KÜÇÜK KÜRSÜYE ÇIKTI

Fenerbahçe'de yapılacak olan seçimde divan başkanlığı görevini yürütecek olan Vefa Küçük, kürsüye çıkarak bir açılış konuşması yaptı. İşte Küçük'ün konuşması;

"Güneşli, sıcak bir gün. İnşallah bu sıcak ve güneş sandığa da yansır ve katılım çok olur. Oy verecek üyelerimizin gönlünden hangi aday geçiyorsa, ona oy versinler. Katılımın fazla olacağını tahmin ediyorum. 30-32 bin katılım olacağını tahmin ediyorum. Bugün saat 09.00'a kadar iki başkan adayı da listelerini verdi. Teslim aldığımızı imzaladık ve belgeledik.

Saat 17.00'ye kadar üyelerimizin oy verme imkanı var. Benim anonsumla saat 10'da oy verme başlayacak. 17.00'ye kadar yaka kartını alıp oy kullanamazsa, o üyelerimize oy verme hakkı tanıyacağız.

Kazanan taraf tevazu içinde, kaybedenin olgunluk içinde olması lazım. Bu şekilde sonuçlandıracağız inşallah. İnşallah bugün kazanan yine Fenerbahçe olacak."

22.000 ÜYE OY KULLANDI

Fenerbahçe başkanlık seçiminde şu ana kadar (saat 15:00) 22.000 üye oy kullandı.

ÜYELERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım ve mevcut başkan Ali Koç kongre üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

AZİZ YILDIRIM OYUNU KULLANDI

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, oyunu kullandı.

SADETTİN SARAN DA OYUNU KULLANDI

Başkanlığa adaylığını açıklayan ancak daha sonra mevcut başkan Ali Koç'un adaylığını açıklamasının ardından kendisine destek vererek adaylıktan çekilen Sadettin Saran da oyunu kullandı.

AYKUT KOCAMAN DA SANDIĞA GİTTİ

Fenerbahçe'nin efsane futbolcu ve teknik adamlarından biri olan Aykut Kocaman da oyunu kullandı.

VOLKAN DEMİREL DE OY KULLANDI

Fenerbahçe tarihinin bir başka efsane ismi eski milli file bekçisi Volkan Demirel de oy kullanan isimler arasında yer aldı.

DUSAN TADIC SÜRPRİZİ

Sarı lacivertli takımda bir kongre üyesi oy kullandığı sandığa Dusan Tadic pusulası koydu. Fenerbahçeli üye, o anı telefonunun kamerasıyla çekerek sosyal medya hesabından paylaştı.

ALİ KOÇ EŞİYLE BERABER OYUNU KULLANDI

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç eşi Nevbahar Koç ile beraber oyunu kullandı.