Fenerbahçe ve Beşiktaş Cenk Tosun için karşı karşıya geldi

Vedat Muriqi'den istediği verimi alamayan Fenerbahçe, forvet arayışı için kolları sıvadı. Bu doğrultuda transfer çalışmalarına başlayan yeni sportif direktör Emre Belözoğlu, gözünü Cenk Tosun'a dikti. Everton'ın sportif direktörü Marcel Brands ile online bir görüşme gerçekleştiren Belözoğlu, Tosun dışında Everton'dan iki futbolcuyu daha sordu. Öte yandan Beşiktaş'ın da Cenk Tosun ile ilgilendiği ve bizzat başkan Çebi'nin milli yıldız ile bir görüşme gerçekleştirdiği biliniyor.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Fenerbahçe, Beşiktaş'tan 22,5 milyon euroya Everton'a transfer olan ve şu an Crystal Palace forması giyen Cenk Tosun ile yakından ilgileniyor. Tosun için Beşiktaş'ın da devrede olduğu konuşuluyor.

SPORTİF DİREKTÖRLER ARASI ONLINE GÖRÜŞME İDDİASI

Hatta, sarı-lacivertlilerin müstakbel sportif direktörü Emre Belözoğlu'nun, Everton'ın tecrübeli sportif direktörü Marcel Brands ile online olarak bir görüşme sağladığı ana gündem maddesi Cenk Tosun olan görüşmede Yerry Mina ve Bernard isimlerinin de tartışıldığı yazıldı.

BAŞKAN KOÇ İŞARET ETMİŞTİ

Daha önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un bu görüşmeyi destekleyen "Bize net bir golcü lazım" sözleri de bu görüşmeyi doğrular nitelikte...

BEŞİKTAŞ DA DEVREDE

'İki yönlü transfer savaşı' şeklinde sunulan haberinde diğer tarafında ise Beşiktaş var... Daha önce siyah-beyazlı formayı giymiş ve İngiltere'ye transfer olan Tosun için, Fenerbahçe'nin yanı sıra Beşiktaş'ın da 29 yaşındaki oyuncuyu geri istediği, Fenerbahçe ile bir savaş içerisine girdiği bilgisi de okuyuculara aktarıldı.

ANCELOTTI CENK'İ İSTEMİYOR

Everton'ın tecrübeli menajeri Carlo Ancelotti'nin daha önce Cenk Tosun için gelecek planları arasında olmadığına dikkat çekilen haberde, oyuncunun takımdan ayrılmasının yüksek ihtimal dahilinde olduğu da yazıldı.

"BİZİ ŞAMPİYON YAPABİLİR"

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'ın takıma birçok yönden takviyeler yapılmasını istediği, hatta Yalçın'ın Cenk Tosun için "Bizi şampiyon yapabilir" dediği de biliniyordu.

BAŞKAN ÇEBİ BİZZAT GÖRÜŞTÜ

Bu transfer için Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin bizzat devrede olduğu Cenk'le görüşerek ikna etmeye uğraştığı da gelen bilgiler arasında. 

Cenk Tosun'un kulübüyle 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. (A Spor)