Fenerbahçe transferde bombayı patlatıyor

UEFA'nın Finansal Fair-Play kurallarını esnetmesinin ardından Fenerbahçe yıldız isimlerle görüşmeye başlamıştı. Kanarya, bu doğrultuda büyük bir bomba patlatmaya hazırlanıyor.

Cemil Usta Sezonu'na şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe, özellikle ligin ikinci yarısında aldığı sonuçlardan sonra zirve yarışına havlu atmıştı.

Hafta sonu Beşiktaş'la karşılaşacak sarı-lacivertliler hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da transfer çalışmalarını hızlandırdı.

Yaz transfer döneminde büyük bir değişime gidecek Kanarya, birçok isimle yolları ayırırken, takıma takviye yapacağı isimlerin listesini de oluşturdu.

Bu kapsamda geniş bir liste hazırlayan F.Bahçe, ilk transferini Gölcükspor'dan 21 yaşındaki İsmail Yüksek'i kadrosuna katarak duyurmuştu.

Gelecek sezon gençlere yatırım yapacak sarı-lacivertli kulüp, Bucaspor'dan 18 yaşındaki Barış Sungur'la da prensip anlaşmasına varmıştı.

İki genç ismi kadrosuna katan Kanarya, ezeli rakibi Galatasaray'a da transfer çalımı atarak Sivasspor'la sözleşmesi bitecek Mert Hakan Yandaş'la prensipte anlaşmıştı.

Bu isimler için cüzi miktarlar ödeyen Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş için ise bonservis bedeli ödemeyecek.

Yönetim, son 2 sezondur yaşanılan başarısızlıktan dolayı bol alternatifli bir takım oluşturup yaşadığı sorunları tekrar yaşamak istemiyor.

Ayrıca sarı-lacivertliler taraftarı da heyecanlandıracak bir dünya yıldızını kadrosuna katma peşinde. İşte o isim ve detaylar...

SHAQIRI BOMBASI!

Geçtiğimiz yıllarda Galatasaray'ın da transfer etmek istediği Xherdan Shaqiri, Fenerbahçe'nin transfer gündemine girdi. Arnavut asıllı İsviçreli futbolcunun yıllık ücret konusunda 3 milyon Euro talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise ilk etapta 2 milyon Euro önerdiği belirtildi.

Takımdan ayrılacak isimlerle birlikte maaş yükünü azaltacak Kanarya, dünya yıldızının maaş istediği bu şekilde karşılamayı düşünüyor.

Shaqiri'nin 2023'e kadar sözleşmesinin bulunduğu Liverpool'un bu oyuncunun satışı konusunda sorun çıkarmayacağı belirtilirken, kısa süre içinde sözleşmenin karşılıklı feshedilebileceği de iddia edildi. İkinci yılına girdiği Liverpool'da bu sezon forma şansı bulamayan yıldız futbolcu, yalnızca 8 resmi maçta oynadı.

58.5 MİLYON EURO ÖDENDİ!

Kariyerinde 5 farklı takımın formasını giyen Shaqiri'nin bonservislerine toplam 58 milyon 500 bin euro ödendi. Basel'den Bayern Münih'e 11.8 milyon euro'ya giden yıldız futbolcu, Alman ekibinden Inter'e 15 milyon, buradan da Stoke City'ye 17 milyon euro bedelle imza attı. 28 yaşındaki yıldız, Liverpool'a da 14.7 milyon euro bedelle geçti.

(Sabah)