Fenerbahçe transfer haberi: Ömer Faruk Beyaz, Schalke 04 ile el sıkıştı

Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve Sarı-Lacivertlilerin 5 yıllık teklifini reddeden Ömer Faruk Beyaz, Schalke 04 ile anlaşma sağladı. Genç futbolcu, Alman ekibiyle 5 yıllık kontrat imzalayacak ve oyuncunun sözleşmesine 40 milyon euroluk serbest kalma bedeli konulacak.

Ömer Faruk Beyaz, Bundesliga'nın en köklü ekiplerinden biri olan Schalke 04 ile kesin olarak anlaşmaya vardı. Genç yıldız sezon biter bitmez Schalke ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak.

Alman kulübünün Ömer Faruk'u 3 yıldır çok yakından takip ettiği ve scoutlara sürekli canlı izleterek raporlar hazırlattığı öğrenildi.

40 MİLYON EUROLUK SERBEST KALMA BEDELİ

Ömer Faruk'un yeteneğine çok güvenen Schalke'nin yapacağı sözleşmeye 40 milyon euroluk serbest kalma maddesi koyacağı da belirlendi.

SCHALKE’Yİ TERCİH ETME SEBEBİ…

Genç yıldız, Schalke'de milli futbolcumuz Ozan Kabak ve Türk asıllı yıldızlar Suat Serdar, Can Bozdoğan, Levent Mercan, ve Kerim Çalhanoğlu ile birlikte forma giyecek.

Ömer Faruk'un Schalke'yi tercih sebeplerinden birisinin de Türk futbolculara yaptığı yatırım olduğu öğrenildi.

Daha önce de Kaan Ayhan, Hamit Altıntop, Halil Altıntop, Mesut Özil ve Hamı Mandıralı Türk yıldızlar Schalke formasını giymişti.

(Skorer)