Fenerbahçe transfer haberi: Moussa Marega 5 gün içinde İstanbul'a geliyor

Özellikle Kemal Ademi ve Papiss Cisse'nin performansından memnun olmayan Fenerbahçe, devre arasında forvet transferi için girişimlerini sürdürüyordu. Sarı-Lacivertliler, Porto ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Moussa Marega ile anlaşıp oyuncuyu Türkiye'ye gelmeye ikna etti. Öte yandan Fenerbahçe'nin yollarını ayırmak istediği Papiss Cisse'ye Süper Lig, Kemal Ademi'ye ise İsviçre'den talipler var.

Fenerbahçe, teknik direktör Erol Bulut’un performansından memnun olmadığı forvet bölgesine flaş bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

ADEMİ’YE İSVİÇRE’DEN CISSE’YE SÜPER LİG’DEN TALİP VAR

Fenerbahçe'de Cisse ve Kemal Ademi ile yolların ayrılması artık kesin gözüyle bakılıyor. Ademi'ye İsviçre'den talipler olurken, Cisse'yi de Süper Lig ekipleri istiyor.

UZUN SÜREDİR LİSTEDE

Uzun bir sakatlık dönemi geçiren Fenerbahçe'nin Tanzanyalı golcüsü Samatta'nın yanına güçlü bir forvet transfer etmek isteyen Fenerbahçe'de uzun süredir transfer listesinde yer alan ve bu sezon sonunda sözleşmesi sona eren Portolu yıldız Moussa Marega gündeme geldi.

GOLCÜ EKSİKLİĞİNİ GİDERECEK

Sakatlıktan dönen Samatta ve Mame Thiam’ın formda görüntüsüne rağmen hücum hattını sağlamlaştırmak isteyen sarı lacivertliler, Marega transferiyle birlikte forvetteki skorer golcü eksikliğini gidermeyi planlıyor.

TÜRKİYE’YE GELMEYE İKNA OLDU

Fenerbahçe yönetimi, 2017 yılından beri Porto forması giyen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan yıldız futbolcuyla anlaşma sağladı ve Türkiye’ye gelmeye ikna etti.

5 GÜN İÇİNDE GELECEK

Tecrübeli forvet ile anlaşan sarı lacivertliler, transferi sezon sonuna bırakmadan devre arasında tamamlamak için Porto kulübüyle görüşmelerini sürdürüyor. Bu sezon Porto formasıyla 24 maç çıkan Marega, 9 gol-4 asistlik performans sergiledi.

İLK SEZONUNDA GOL YAĞMURU

Porto’nun 2016 yılında 3.8 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı yıldız golcü, o sezon Vitoria Guimaraes’e kiralandı. 2017’de Porto ile ilk sezonunu yaşayan Marega, ligde oynadığı 29 maçta 22 gol-5 asistlik formuyla adından söz ettirdi. 2018-19 sezonunda oynadığı 47 resmi maçta 21 gol-11 asist istatistiklerine ulaşan yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon oynadığı 45 resmi maçta 15 gol atıp, 9 asist yaptı.

(Skorer)