Fenerbahçe tertemizdir

Ali Koç, ‘3 Temmuz Davası'nda mahkeme heyetine yönelik bir konuşma yaptı: “Fenerbahçe tertemiz bir tarihe sahiptir! Şike yapmamıştır, asla da yapmaz. Kurulan hain kumpasın, mahkemenizce verilecek karar yoluyla tarihe tescilini saygılarımla talep ederim.”

AKŞAM

3 Temmuz Davası’nın 15. duruşma periyodu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda 3. ve son günüyle dün yapıldı. Fenerbahçeli yöneticilerin de yerinden takip ettiği davada Başkan Ali Koç, mahkeme heyetine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Sarı-Lacivertli kulübün asla şike yapmadığını ve şike yapmayacağını ifade eden Ali Koç, “Fenerbahçe tertemiz bir tarihe sahiptir! Şike yapmamıştır, asla da yapmaz” açıklamasında bulundu. 

Obradovic aracı oldu, Kokoskov Fenerbahçe'ye geldi

KARARLA TESPİT EDİLDİ 

Başkan, “3 Temmuz 2011 tarihinde Türk futbolunda sözde temizlik yapılacağı iddialarıyla; Fenerbahçe Spor Kulübü’ne, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a, yöneticilerine, profesyonel çalışanlarına ve bazı sporcularına yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirilmiştir. Bunlar illegal bir örgütün Fenerbahçe’yi ve futbol camiasını ele geçirmek için gerçekleştirdiği hukuksuz operasyonlardır. Bu durum mahkeme kararlarıyla da tespit edilmiştir” dedi.

54 MİLYON EURO KAYBETTİK 

Ali Koç, “FETÖ yapılanması, 2011’de Türk futboluna el atmıştır. Şampiyonlar Ligi’ne gidemediğimiz için sadece o yıl için 54 milyon euro zarara uğradık. 5 oyuncumuzu kaybettik. Tekraren sanıklardan şikayetçi olduğumuzu belirtir, en ağır ceza ile cezalandırılmaları ile birlikte, asılsız “şike” iddialarıyla Fenerbahçemize sürülen kara lekenin temizlenebilmesini teminen, kurulan hain kumpasın, Mahkemenizce verilecek karar yoluyla tarihe tescilini saygılarımla talep ederim” ifadelerini kullandı. 

ÖZSOY: KURTLA YİYENLER 

Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy, “Kurtla yiyip kuzuyla ağlayanlar gün yüzüne çıkmadığı sürece bu dava bitmeyecek. En azından resmi makamlarda, mercilerde bir an önce adının konması lazımdı çünkü yapacaklarımız var” diye konuştu.

BELÖZOĞLU: TESCİL EDİLMELİ

Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, “3 Temmuz sürecinde haklılığımız ortaya çıksa da artık tescil edilmesi gerekiyor” dedi. Volkan Demirel ise, “O gün konuşanların şu an gölgeleri yok. 3 Temmuz F.Bahçe’nin duruşudur” diye konuştu.