Fenerbahçe şokta! Edin Visca ve Vedat Muriqi'den kötü haber geldi

Son dakika Fenerbahçe haberleri… Gelecek sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor ancak Sarı-Lacivertlilere transferde iki kötü haber birden geldi. Kanarya'ya imza atması beklenen Edin Visca, Başakşehir'de kalma kararı alırken Lazio da Vedat Muriqi'yi yurt dışına kiralamaya sıcak bakmıyor. İşte gelişmeler…

Fenerbahçe'de yaz transfer sezonu hayli zorlu geçecek. Bir yandan kadrosunu güçlendirmek isteyen sarı-lacivertliler, diğer yandan da mali yapılandırma anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmek için yoğun çaba sarf edecek.

BÜTÇE 42 MİLYON EURO SEVİYELERİNE ÇEKİLMEK ZORUNDA

Yapılandırma anlaşması, imza atan tüm kulüplere maaş bütçesini yüzde 15 düşürme zorunluluğu getiriyor. Yaklaşık 50 milyon Euro'luk bir maaş bütçesi bulunan sarı-lacivertliler, bu bütçeyi 42 milyon Euro yakınlarına çekmek zorunda. Bu da maaşı yüksek oyuncuların, daha düşük maaşlı isimlerle değişmesi anlamına geliyor.

5 OYUNCU İNDİRİM TALEBİNE CEVAP VERMEDİ

Samatta, Gustavo, Sosa, Novak, Tisserand gibi oyuncular bu noktada ön plana çıkıyor. 5 oyuncunun toplam maaşı 12 milyon euronun üzerinde. Bu futbolcular indirim talebine şu ana kadar yanıt vermedi.

Sarı-lacivertliler aralarından en az üçünü gönderdiği takdirde ciddi anlamda rahatlama yaşayacak. Kiralıktan dönenlerin gönderilmesiyle de hedeflenen bütçe oluşturulmuş olacak.

VISCA'DAN KÖTÜ HABER GELDİ

Fenerbahçe'de adı sıklıkla anılan Vedat Muriqi ve Edin Visca'nın transferleri çıkmaza girdi. Visca, Başakşehir teknik heyetiyle yaptığı görüşme sonrası 1 yıl daha takımda kalma kararı aldı.

Boşnak oyuncunun geçen sezon sakatlıklar dolayısıyla yeterli katkıyı veremediği takımına borçlu hissettiği öğrenildi.

MURIQI DE ZORA GİRDİ

Vedat Muriqi'in ise takımda kalma ihtimali güçlendi. Lazio, oyuncuyu kiralamayı düşünmüyor. Kiralasa dahi İtalyan takımları dışında bir takıma vermeyecek.

GÖKHAN GÖNÜL 1 YIL DAHA İSTİYOR

Gökhan Gönül, biten sözleşmesini 1 yıl daha uzatmak istiyor. Adana Demirspor ile görüştüğü ileri sürülen oyuncunun tek amacının 1 yıl daha Fenerbahçe'de kalmak olduğu belirtildi. Ancak 36 yaşındaki futbolcuya uzatma teklifi sunmayan sarı-lacivertli kulüp, bu konuda gönülsüz.

FENER GÖKHAN VE NOVAK'I GÖZDEN ÇIKARDI

Fenerbahçe'nin sağ ve sol bek bölgeleri için yoğun bir araştırma içerisinde bulunduğu, Gökhan ve Novak'ın gelecek sezon kadrosunda yer almayacağı ifade ediliyor.

(Sabah)