Fenerbahçe Garry Rodrigues'ten sonra Badou Ndiaye'yi de transfer etmek üzere

Transferin hızlı takımı Fenerbahçe’de son dakika transfer gelişmesi yaşanıyor. Son olarak Garry Rodrigues’i İstanbul’a getiren Fenerbahçe, bir başka eski Galatasaraylı Badou Ndiaye transferinde de sona geldi. Sarı-Lacivertliler, teknik direktör Ersun Yanal’ın da onay verdiği Ndiaye ile prensip anlaşmasına vardı.

Fenerbahçe, Galatasaray'ın eski futbolcusu Badou Ndiaye ile prensipte anlaştı. Ersun Yanal’ın da onayladığı transferi bitirmek için Sarı-Lacivertliler harekete geçti.

CENK ERGÜN DE AÇIKLADI

Galatasaray'ın eski futbol direktörü Cenk Ergün, Fenerbahçe'nin Badou Ndiaye'ye teklif yaptığını açıkladı. Radyospor'a konuşan Ergün, "Fenerbahçe'nin Ndiaye'ye ilgisi var. Bir teklif de ulaştı. Ndiaye, Fenerbahçe'ye transfer olmak için düşünüyor. Ndiaye ile konuştum. Fenerbahçe'nin bir opsiyon olduğunu fakat bu durumun şu anda erken olduğunu söyledi. Kesin değil ama Ndiaye Fenerbahçe'ye transfer olabilir" dedi.

BADOU NDIAYE KİMDİR?

Tam adı Papa Alioune "Badou" Ndiaye olan futbolcu, 27 Ekim 1990'da Dakar'da doğdu. Futbol hayatı 2008 yılında Diambars ile başladı. 5 yıl burada oynayan Ndiaye, 2012 yılında kiralık olarak oynadığı Bado/Glimt takımına, 2013 yılında transfer oldu. 2 yıl oynadığı bu takımda, 73 maça çıktı ve 25 gol attı.

2015 yılında Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor'a transfer oldu. 2017 yılında ise Galatasaray'a 7,5 milyon bonservis ücreti ile transfer oldu. Sarı kırmızılı forma ile başarılı bir sezon geçiren futbolcu, 2018'de Stoke City'e 16 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Galatasaray, oyuncuyu bir sezonluk olarak kiraladı.

Badou N'diaye, şu an Premier League ekiplerinden Stoke City'de oynamaktadır. Futbolcunun piyasa değeri son olarak 8,5 milyon Euro'dur.

1,80 boyunda olan NDiaye, merkez orta saha ile birlikte on numara ve önlibero mevkilerinde oynamaktadır.