Fenerbahçe Dinamo Kiev karşısında liderlik aşkına sahada!

Sarı Kanarya, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında bugün deplasmanda Ukrayna ekibini farklı yenmeyi hedefliyor. Sarı-Lacivertliler böylece grup aşamasını zirve ile noktalayacak...

AKŞAM

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev'e karşı kritik bir maça çıkıyor. Polonya'nın Krakow kentindeki Cracovia Stadı'nda oynanacak ve TSİ 23.00'te başlayacak karşılaşmayı Hırvatistan Futbol Federasyonundan hakem Duje Strukan yönetecek. Ukranya'daki savaş sebebiyle Dinamo Kiev, iç saha karşılaşmalarını Polonya'da oynuyor. Müsabakada Strukan'ın yardımcılıklarını Bojan Zobenica ve Alen Jaksic yapacak. İki takım arasında grupta İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmayı Sarı-Lacivertliler 2-1 kazanmıştı.

AVERAJ KONUSU OLDUKÇA KRİTİK

Son müsabakalar öncesinde 11 puanla Fransa'nın Rennes takımının 1 averaj önünde liderlik koltuğunda bulunan Kanarya, grubu zirvede bitirmek için sahaya çıkacak. Fenerbahçe, grubu lider bitirmek için Dinamo Kiev karşısında kazanmanın yanı sıra averajını yükseltmeye de çalışacak. Sarı Kanarya'nın takipçisi Rennes ise AEK Larnaca ile evinde karşılaşacak. Sarı-Lacivertliler'de sakatlıkları bulunan Mert Hakan, Rossi, Gustavo Henrique, ve Peres önemli karşılaşmada forma giyemeyecek. Teknik Direktör Jesus ise alternatifleri belirledi.

ÜLKE PUANI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kâğıt üzerinde Fransa Ligue 1 ekibi Rennes'in, Larnaca'yı farklı mağlup etmesi bekleniyor. Bu sebeple Fenerbahçe'nin bugün çok daha ofansif bir anlayışla sahada olması bekleniyor. Sarı-Lacivertli ekip şu anda hem Spor Toto Süper Lig hem de Avrupa Ligi'nde istikrarlı bir görüntü sergiliyor. Fenerbahçe, hücum bölgelerinde de son derece üretken bir kimliğe sahip. Temsilcimiz bugün güzel futbol ve bol gollü bir galibiyetle turlamak istiyor. Bugün Avrupa'daki temsilcilerimizin alacağı sonuçlar, ülke puanımıza da direkt olarak etki edecek.