Fenerbahçe Beko, Danilo Barthel'i kadrosuna kattı

Fenerbahçe Beko, son olarak Bayern Münih'te forma giyen Alman uzun forvet Danilo Barthel ile iki yıllık anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı yeni sezon kadro planlamaları kapsamında, son olarak Bayern Münih’te forma giyen Alman uzun forvet Danilo Barthel ile iki yıllık anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, Danilo Barthel hem dört hem de beş numaralı pozisyonlarda forma giyebilen bir isim. Barthel’in alçak post etkinliğinin yanı sıra üç sayı çizgisinin gerisinden sağlayabildiği şut tehdidi, onun yıllardır çok yönlü bir uzun oyuncu olarak anılmasını sağlıyor. Barthel, çok yönlü oyunu ve yüksek oyun zekasıyla Fenerbahçe Beko’nun uzun rotasyonunun en değerli isimlerinden biri olacak. Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Danilo Barthel’e hayırlı olmasını diliyor, sporcumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi

24 Ekim 1991’de Almanya’nın Heidelberg kentinde dünyaya gelen Danilo Barthel, profesyonel kariyerine 2008-2009 sezonunda USC Heidelberg takımıyla başladı.