Mourinho ve şampiyonluk tartışması! Ali Koç ve Aziz Yıldırım karşı karşıya geldi

Fenerbahçe başkan adayları canlı yayında karşı karşıya geldi. Bir televizyon kanalına çıkan iki başkan adayı Ali Koç ve Aziz Yıldırım karşılıklı açıklamalar yaptı. İşte o sözler...

Fenerbahçe başkan adayları canlı yayında karşı karşıya geldi. Bir televizyon kanalına çıkan iki başkan adayı Ali Koç ve Aziz Yıldırım karşılıklı açıklamalar yaptı. İşte o sözler...

İşte Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın açıklamaları...

Ali Koç: "2018'den sonra ben başkan oldum. Başkan Aziz Yıldırım ile başkan olmayan Aziz Yıldırım arasında siyahla beyaz kadar fark var."

Aziz Yıldırım: "Hiçbir fark yok. Biz mağlup olduk eğlendiler dedin. 2 Kasım doğum günün. Sen hep başarısız oluyorsan ben ne yapayım. 6 senede 1 defa doğum günü kutladım. 1 defa yaptım ya."

"GÖSTER BANA ÖZÜR DİLEYECEĞİM"

Aziz Yıldırım: "Ben sana dedim ki erkek basketbolu bana ver, ben karşılayayım dedim Çırağan'da."

Ali Koç: "Seçildikten sonra sizi görmedim, ne duydum ne işittim. 3 Haziran 2018'den sonra..."

Aziz Yıldırım: "Ben mesaj verdim Çırağan'da. Basketbolu bize verin, yatırımı da biz yapalım dedim. Seçildikten 1 sene sonra yaptığım toplantıda. Belgesi var."

Ali Koç: "Ne oldu da son dakika bugün buluşalım dediniz. Dışarısı Kurtlar Vadisi gibi. Gelmiş burada. Arkanızda herkes. Program 10 dakika geç başladı, arkadaşları ayıramadık."

Aziz Yıldırım: "Sen bugün çağrı yaptığın için geldim."

Ali Koç: "6 senedir çağrı yapıyorum."

Aziz Yıldırım: "İlk defa böyle yaptın. Göster bana özür dileyeceğim."

Ali Koç: "Sayın Başkan, Şekip Bey'in seçildiği YDK dışında gelmedi. Ağır da ifadelerimiz olmuştu, olabilir ama şöyle olabilir. İyiye iyi kötüye kötü denirse..."

Aziz Yıldırım: "6 senedir iyi olan yok ki. Benim de son 4 senem kötü."

Ali Koç: "Siz sadece futbolu söylüyorsunuz."

Aziz Yıldırım: "Amatörleri söylemeyelim. Ben ayağa kaldırdım. Amatörlerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Bir tek futbol sıkıntılı."

Ali Koç: "Size göre kulüp sizsiniz. Her şeyi siz yaptınız."

Aziz Yıldıırm: "Alicim sen Hallac-ı Mansur'u oku, ne dediğimi anlarsınız."

Ali Koç: "Sizden sonrakileri hiç tebrik etmediniz."

Aziz Yıldırım: "Erkek basket için tebrik etmedim mi, duymadınız mı?"

Ali Koç: "Ben hayır duymadım."

Aziz Yıldırım: "İletmemişler size. Final Four'a kalmak başarıdır."

"FUTBOL MANTIĞIYLA AÇIKLANAMAYACAK"

Ali Koç: "Benim için memnuniyet verici. Sayın Başkan'ın kapanış konuşmamla ilgili söylediklerini tamamlayın. Pazartesi sabahı bir ve bütün Fenerbahçe'ye ihtiyacımız var. 20 yıldır Aziz Bey, 6 yıl ben bu iki kişi arasındaki kırgınlık kızgınlık vs vs. bu camianın birleşmesine engel oluyor. Bir adım öteye gidiyor. Biz Fenerbahçe'yi çıtır ediyoruz görüş ayrılıklarından. Ben uzun zamandır bunu istiyordum. Tüm Fenerbahçelilerin pazartesi birleşmesi lazım."

"Babamdan da örnek verdim. Neye karşı güç birliği? Sen söyle kim Fenerbahçe'nin önünü kesiyor diyor ya, en çok sizin döneminizde, benim dönemimde de futbol mantığıyla açıklanamayacak şeyler yaşadık. Kurşunlama, 7 senede 3 şampiyonuluğu kaybetme ve bu sene. Camia bir bütün olmadığı için Fenerbahçe'nin caydırıcılık gücü çok azaldı. Sayın Aziz Yıldırım, siz iyi temsil edemiyorsunuz beceremiyorsunuz düşüncesinde. Yarın bir seçim yapacağız Allah'ın izniyle. Akşam 6-7 gibi sonuçlar belli olur. Pazartesi sabahı ya Aziz Yıldırım ya şahsım başkan olacak."

"Ben başkan olursam Aziz Yıldırım istiyorsa destek olmak amenna. Bizim yapabileceğimiz bir şey varsa ben geçmişi kapatırım. İki tarafın da ciddi söylemleri oldu. 6 yıl yöneticiydim Aziz Bey ile, sonra bir yere kadar, sonra koptuk. Biz aramızda güven müessesesini inşa etmemiz lazım. Söylenmiş laflar, iddialar var. Ailemize kadar uzanan hatta. Benim görüşme isteğim, Sayın Başkan'ın söylemleri. Birbirimize ne düşünüyorsak söyleyelim. Seçim arifesindeyiz, camia bilgilensin."

"BAŞKAN BENİ ARADI"

Ali Koç: "Öncelikle teşekkür ederiz. Başkan beni aradı. Tanımadığım numarayı açmam. Eve geldim, telefonu açtım, 8 gibiydi, siz çıktınız. Sayın Başkan 'kabul edelim, ulusal kanala çıkalım' dedi. Ben FBTV'yi istemiştim. Birkaç kişiyi aradık, moderatörsüz olmaz dediler."

"GEÇMİŞİ KONUŞMAYALIM DEMEDİM"

Ali Koç: "Güçbirliği yapalım dedim, geçmişi konuşmayalım demedim."

Aziz Yıldırım: "Sen bu akşam konuşmanda dedin. Bunun için konuşacağım dedim. Siz güldünüz konuşmanızda. Geçmişi kapattık. Pazartesi ben seçilirsem veya Aziz Bey seçilirse Anti-Fener lobisine beraber mücadele edelim. Beraber nasıl mücadele edeceğiz oradan başlayalım."

Ali Koç: "Büyüğümsün gel bir öpüşelim."

Aziz Yıldırım: "Gel bir sarılalım."

Aziz Yıldırım: "Tüm Fenerbahçeliler bir görsün"

Aziz Yıldırım: "Ali Koç bir konuşma yapmış, ben dinlemedim. Enteresan bir çağrı yapmış. Anti-Fener lobisinden dolayı Fenerbahçe başarılı olamıyor. Beraber mücadele edelim demiş. Bu isteği doğrultusunda Ali Bey ile konuşmak istedim. Ben bunu söyledim, sen bunu söyledin geçti. Geçmişi bırakalım, bahsetmeyeceğim demiş. Biz de bahsetmeyeceğiz. Kapattık."

Ali Koç: "Ben daha tamam demedim."

"BAŞKAN AZİZ YILDIRIM İLE BAŞKAN OLMAYAN ARASINDA FARK VAR"

Ali Koç: 2018'den sonra ben başkan oldum. Başkan Aziz Yıldırım ile başkan olmayan Aziz Yıldırım arasında siyahla beyaz kadar fark var.

Aziz Yıldırım: Hiç fark yok. Biz mağlup olduk diye eğlendiler dediniz. 2 Kasım doğum günüm. Sen hep başarısız oluyorsan ben ne yapayım?

"JOSE MOURINHO'YA AÇIKTAN PARA VERMİŞLER DEDİNİZ"

Ali Koç: "Mourinho'ya açıktan para vermişler diyorsunuz."

Aziz Yıldırım: "Bu işin içinde 20 senedir varım. Al 15 demedim, pazarlık yaptım. 18 istedi. 14 verdik. 3 yardımcısıyla 15'e anlaştık. Siz aşağısına anlaşabilirsiniz. 15 hoca ve ekibi, menajeri yok."

Ali Koç: "Adam aptal mı diyorsunuz."

Aziz Yıldırım: "İmaj hakkı verecektim, ayıracaktım. 15'in içinde olacaktı. 5-6 milyon imaj hakkı verecektim, vergiyi düşsün diye."

Ali Koç: "Açıktan para verdi diyorsunuz. Bir yöneticiniz bir TV'ye çıkıyor. Açıktan para mı vermişler diyor, o menajeri biliyoruz diyor."

Aziz Yıldırım: "Mourinho geldiği için mutlu musun? Yüzde 1 katkım varsa bana teşekkür etmen lazım."

Ali Koç: "Ben size çok şeyden teşekkür ederim."

Aziz Yıldırım: "9'una kadar bizimle gidip alalım, paranın yarısını ben ödeyeyim dedim."

Ali Koç: "Siz onu dediğinizde anlaştık dediniz."

Aziz Yıldırım: "Beraber gitseydik verecektim. Kaydı dinle. Sözüm söz. Kendisiyle görüştüm, diğer aday dedi, telefonla aradı görüştüm dedi. Ben Roma'da otelde görüştüm. Ben dedim 3 adayız, daha o zaman çekilmemişti. Kim seçilirse seçilsin, kendisine sor, Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var, senin de Fenerbahçe'ye ihtiyacın var dedim. 2004'te onu istedim, Porto'dan gelmedi. Bizden hangisi kazanırsa kazansın Türkiye'ye gel, o da tamam dedi. Konuştuk, sohbet ettik. Branco, salı günü Mendes'ten randevu aldı dedi, gelecek görüşeceğiz dedi. Biz perşembe oradaydı."

Ali Koç: "Sizden 2 gün önce görüştü Roma'da."

Aziz Yıldırım: "Portekiz'de görüştüler, Mendes hastaydı. Her şey konuşuldu, 15'e anlaştık. Hazırladılar evrağı. Kendisi Bükreş'teymiş, dönecek onay verecekti. Siz devreye girdiniz."

Ali Koç: "Biz öncesinde bitirmiştik."

Aziz Yıldırım: "Siz İsmail Kartal'ın altını doldurup devam edecekmişsiniz, öyle demişsiniz."

Ali Koç: "Öyle bir şey demedim. Açıktan para verdik mi vermedik mi?"

Aziz Yıldırım: "Açıktan para verirsin anlaşırsın verirsin."

Ali Koç: "Açıktan dediğiniz nedir?"

Aziz Yıldırım: "Verdi dediğin lafın gelişi. Bedava verebilir misin?"

Ali Koç: "İrfan Can'da ne oldu?"

Aziz Yıldırım: "Sizin önünüze kağıt koydular, Galatasaray 4.5 verdi, siz 11'e imza attınız."

"6 YILDIR NEDEN ŞAMPİYON OLAMADIK?"

Aziz Yıldırım: "6 yıldır neden şampiyon olamadınız?"

Ali Koç: "Siz ilk 6 yılda kaç kez şampiyon oldunuz?"

Aziz Yıldırım: "Benle karşılaştırma."

Ali Koç: "Siz efsanesiniz, karşılaştırmak olmaz."

Aziz Yıldırım: "İki tane efsane var tarihimizde, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk."

Ali Koç: "İlk yıllarda FFP nedeniyle rahat hareket edemiyorduk. Almış olduğunuz gayrimenkulleri UEFA'ya ve TFF'ye gösteremiyoruz."

BİRBİRLERİYLE TOKLAŞARAK VEDA ETTİLER

Ali Koç ve Aziz Yıldırım, yayının ardından ayağa kalktı, tokalaştı ve birbirlerine veda etti.