Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman?

Heyecanla beklenen Fenerbahçe Galatasaray maçına çok az zaman kaldı. Nefesler tutuldu. F.Bahçe Kadıköy'de evinde G.Saray'ı ağırlayacak. Dev maçı kim kazanacak?

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de 380. kez karşı karşıya gelecek.

Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 106 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 379 maçtan 143'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 122 kez galip geldi. İki takım 114 maçta ise eşitliği bozamadı.

"Sarı Kanaryalar"ın attığı 527 gole, "Cim Bom" 480 golle karşılık verdi.

Bu sezon 3. kez karşılaşacaklar

Fenerbahçe ile Galatasaray bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek.

Taraflar, sezon başında TFF Süper Kupa maçında Manisa'da karşılaştı. Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki müsabakanın normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona erdi. Penaltı atışları sonucu rakibine 3-2 üstünlük kuran Fenerbahçe kupayı müzesine götürdü.

Spor Toto Süper Lig'de ise sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da yapılan derbiyi Galatasaray 2-1 kazandı.

Ligde 116. sınav

Fenerbahçe ile Galatasaray, 57. sezonunu geçiren lig tarihinde 115 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 47-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 149 gole, sarı-kırmızılılar 115 golle karşılık verdi.

Son 3 sezonda evsahipleri kazandı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'de son 3 sezonda yapılan maçları ev sahibi takımlar kazandı.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, geçen sezon 2-0 galip geldi. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, geçen sezon 1-0, bu sezon ise 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti.

Lig maçları

İki takım arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan 31 lig maçından 21'ini Fenerbahçe, 5'ini Galatasaray kazandı, 5 maç da berabere sonuçlandı.

Kadıköy'deki lig maçlarında Fenerbahçe 68, Galatasaray ise 31 gol attı.

Fenerbahçe sadece 3 maçta gol atamadı

Fenerbahçe, Galatasaray ile Kadıköy'de yaptığı maçların sadece 3'ünde gol atamadı.

Sarı-lacivertliler, rakiplerine geride kalan 51 maçın 48'inde Kadıköy'de en az 1 gol atarken, 3 kez beşer, 1 kez de 6 gol kaydetti.

Galatasaray ise Fenerbahçe ile rakip sahada yaptığı 51 maçın 37'sinde gol attı, 14'ünde suskun kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda 3 kez dörder gol atma başarısını gösterdi.

Yalnızca 3 maç golsüz bitti

İki takım arasında Kadıköy'de yapılan maçların sadece 3'ü golsüz bitti.

Kadıköy'de geride kalan 51 maçtan 48'inde 0-0'lık sonuca rastlanmadı, sadece 3 Şubat 2008'deki Türkiye Kupası, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki lig maçları golsüz sonuçlandı.

Galatasaray son 18 maçta galip gelemedi

Galatasaray, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 15 yılı aşkın süredir resmi maç kazanamıyor.

"Cim Bom", Kadıköy'de son galibiyetini 1999'da aldı. 22 Aralık 1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, rakibiyle daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 15'i de lig olmak üzere 18 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

Galatasaray, bu süre içinde Kadıköy'deki beraberliklerinden 2'sini Türkiye Kupası karşılaşmalarında elde ederken, deplasmandaki son 15 lig maçından 12'sini yitirdi, 3 beraberlik alabildi.

İki takım arasında Kadıköy'deki son 18 maçtan 13'ünü Fenerbahçe kazandı, 5'i berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin bu süredeki 39 golüne, Galatasaray 13 golle yanıt verebildi.

Muhtemel onbirler

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Emre, Mehmet Topal, Meireles, Sow, Kuyt, Emenike

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Koray, Telles, Hamit, Selçuk, Sneijder, Yasin, Umut, Burak

Hamzaoğlu: " Kadıköy'e kazanmaya gidiyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Manisaspor'u 4-0 geçtikleri mücadelenin ardından konuştu.

Maçı değerlendirmesi istenen Hamzaoğlu, "İyi bir sonuçla bitirdik bu maçı. İkinci maça daha rahat gideceğiz. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra daha rahat oynadık. Oyuncularım 90. dakikaya kadar ciddi bir şekilde yapmaları gerekenleri yaptı. Oyun olarak ortaya koyulan performans beni memnun etti. Fenerbahçe maçına da inşallah iyi bir şekilde hazırlanıp 3 puan almak istiyoruz" şeklinde cevap verdi.

"MELO DIŞINDA HERKES HAZIR OLACAK"

Sarı-kırmızılı teknik adam, bel fıtığı ameliyatı olan Felipe Melo dışında tüm oyuncuların Fenerbahçe maçına hazır olacağını söyledi.

Özellikle Burak Yılmaz'ın da derbide oynayacağını düşündüğünü belirten Hamzaoğlu, "Burak dün takımla antrenmana çıktı. Sıkıntı gözükmüyor. İnşallah hafta sonuna kadar Melo dışında herkes iyi durumda olacak" diye konuştu.

Hamzaoğlu, son olarak hastaneye kaldırılan Duygun Yarsuvat'a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Galatasaray'da Fenerbahçe totemi

G.Saray şampiyon olduğu 2011-12 sezonunda olduğu gibi yine Balmumcu'da kamp yapıp trafiğe takılmadan derbiye gidecek

Türkiye Kupası'nda dün Manisaspor'u ağırlayan Galatasaray'da derbi havasına çoktan girildi. F.Bahçe maçının programı da günler öncesinden yapıldı.

Pazar günü Florya'da izdiham olacağını düşünen sarı-kırmızılı idareciler, takımı Cumartesi günü tesislerde değil Başkan Yardımcısı Dursun Özbek'in sahibi olduğu Balmumcu'daki Point Hotel'de kampa almaya karar verdi.

Gerekçe; İstanbul trafiğine girmeden köprüye bağlanarak Şükrü Saracoğlu Stadı'na gitmek. Sabah Gazetesi'ne konuşan Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, "3 sene önce futbol şubesinden sorumlu olduğum dönemde yine Balmumcu'dan Şükrü Saracoğlu Stadı'na gitmiş ve şampiyon dönmüştük. Yine trafiğe takılmadan hedefe ulaşmak istiyoruz" dedi.

Aziz Yıldırım'dan derbi resti

Sarı-Lacivertli takımın başkanı Aziz Yıldırım, yöneticilere "İsmail'i çok severim ama derbiyi de kaybedersek onu ben bile takımın başında tutamam" dedi...

Trabzonspor, Akhisar ve Konyaspor maçlarında kaybettiği 7 puanla zirveyi kaptıran ve Galatasaray'ın 4 puan gerisine düşen Fenerbahçe'de derbi öncesi stres ve gerilim hakim...

Sarı- Lacivertli takımın Başkanı Aziz Yıldırım, hayati Galatasaray maçı öncesi tavrını çok net bir şekilde belli etti. Yöneticilerle durum değerlendirmesi yapan başkan Yıldırım'ın, "İsmail Kartal'ı çok severim her zaman da arasında durdum ama pazar günkü derbiyi de kaybedersek onu ben bile takımın başında tutamam. Taraftarlar zaten diken üzerinde. Olası bir Galatasaray yenilgisinin hasarı çok büyük olur" ifadesini kullandığı belirlendi.

Takvim'de yer alan habere göre; Aziz Yıldırım'ın bu sözleri, "Eğer Galatasaray derbisi kaybedilirse İsmail Kartal'ın görevde kalma ihtimali çok düşük olur. İstifa bile gündeme gelebilir" şeklinde yorumlandı.

ŞAMPİYONLUK YOKSA, OPERASYON VAR!

Başkan Aziz Yıldırım'ın derbinin kaybedilmesi halinde yeni sezonla ilgili planlarında da değişiklikler olacağı konuşuluyor.Aziz Yıldırım'ın böyle bir durumda birçok futbolcunun biletini keseceği, sezon biter bitmez de bu isimlerle yolları ayıcaracağı gelen bilgiler arasında...

Bu sezonun şampiyon olarak tamamlanmaması halinde takımdaki yabancıların büyük kısmının gönderilerek yepyeni bir kadro kuralacağı da camia içinde sık sık dile getiriliyor.

Derbi öncesi Aziz Yıldırım'a şok ceza!

PFDK'ya sevk edilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezası belli oldu.

TFF Hukuk müşavirliği tarafından PFDK'ya sevk edilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezası belli oldu.

PFDK, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'a sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin TL para cezası verdi.

Galatasaray derbisi öncesi ceza alan Aziz Yıldırım, dev maçı tribünden izleme şansını kaybetti.

İşte PFDK'dan yapılan açıklama...

"FENERBAHÇE A.Ş. Başkanı AZİZ YILDIRIM’ın sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı takdiren 60 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir."

"Hamza Hoca'nın heykelini dikerler!.."

Usta gazeteci Şansal Büyüka, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak dev derbiyi değerlendirdi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacan dev derbi öncesinde Şansal Büyüka, görüşlerini Milliyet Gazetesi aracılığıyla aktardı. İşte Şansal Büyüka'nın o sözleri..

Galatasaray’ın Kadıköy’de son galibiyeti 1999 aralık ayı... 2000’lerin ilk günlerinden bu yana Galatasaray’ın Kadıköy’de siftahı yok. Tam 15 yıldır... Beraberlik, kıl payı ev sahibi, bunlar doğal... Bakalım bu defa da “kolay” mı olacak, yoksa “olay” mı olacak? Bir beraberlik, bir Fenerbahçe galibiyeti Kadıköy için artık alışılmış sonuç olur. Ama Galatasaray 15 yıl sonra kazanırsa “olay” olur. Hamza Hoca’nın Florya’ya heykelini dikerler.

Oyun 3-5-8 koz Fenerbahçe

G.Saray pazar günü de 3 puan alamazsa 'mağdur' başkan sayısı 5'e, hoca sayısı da 8'e çıkacak.

Türkiye hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine kilitlendi. Sarı-lacivertli yöneticiler, bugüne kadar G.Saray'da 7 teknik direktör ve 4 başkanın Kadıköy'de galibiyet yüzü göremediğini belirterek, "Şimdi sıra Hamza Hamzaoğlu ve Duygun Yursuvat'ta. Rakibimizi yenerek bu iki ismi de koleksiyonumuza katacağız" dedi.

Kadıköy'deki son galibiyetini Fatih Terim ile 22 Aralık 1999'da lig maçında 2-1'le kazanan G.Saray sonraki 18 maçta, ikisi kupada, ikisi ligde olmak üzere 5 beraberlik alabildi. Diğer 13 maçı ise F.Bahçe kazandı. Başkan olarak Faruk Süren, hoca olarak da Terim'in 1999'daki bu sevincinden sonra sarı-kırmızılı ekipte tam 4 başkan, 7 de hoca Kadıköy'de F.Bahçe zaferi göremedi.

LUCESCU 3 KEZ BOŞ DÖNDÜ 

Mehmet Cansun, merhum Özhan Canaydın, Adnan Polat ve Ünal Aysal, başkan olarak Kadıköy'de bir zafer yaşayamadan görevlerini bitirdi. Aslan, teknik direktörler Lucescu, Hagi, Gerets, Feldkamp, Skibbe, Rijkaard ve Mancini ile de galibiyet göremedi. Üstelik Lucescu ve Gerets 3, Hagi ile Feldkamp 2 kez bu şansı yakalamıştı. Prandelli'nin G.Saray'daki hocalık ömrü Kadıköy'de maça çıkmaya yetmezken, pazar günü başkan olarak Yarsuvat, hoca olarak da Hamzaoğlu bu zinciri kırmaya çalışacak. G.Saray 3 puan alamazsa Yarsuvat 5. başkan, Hamzaoğlu da 8. hoca olacak

Sneijder: Volkan'la yine görüşeceğiz

Galatasaray'ın Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, derbi öncesinde Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e göndermede bulundu.

Fenerbahçe derbisi öncesinde Galatasaray’da bütün gözler Wesley Sneijder’in üzerinde... 18 Ekim 2014’te TT Arena’da oynanan derbide sarı lacivertlilere jeneriklik iki gol birden atan ve Aslan’ın maçı kazanmasını sağlayan yıldız oyuncu Kadıköy’e de iddialı gidiyor.

Galatasaray’ın 10 numarası, ilk devrede iki kez avladığı Volkan Demirel’i bir kez daha geçeceğini belirtip “Volkan ile pazar günü yine görüşeceğiz. Önemli olan kazanmak. Ama umarım bir kez daha kendisine gol atabilirim” ifadelerini kullandı. İlk devredeki maçta attığı gollerin hala Galatasaraylıların aklından çıkmadığını vurgulayan Hollandalı oyuncu “Biz oraya kazanmak için gideceğiz” dedi.

DERBİYE HAZIR OLMAK İÇİN OYNADIM

Tek düşüncelerinin ezeli rakiplerini Kadıköy’de devirmek olduğunu vurgulayan Sneijder “Benim için skor önemli değil. Fenerbahçe maçı değişik ve özel bir atmosfere sahip olacak ve kazanan biz olacağız” dedi. Ligdeki kritik mücadele öncesinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Manisaspor’a karşı kendisinin oynamak istediğini de söyleyen tecrübeli futbolcu “Fenerbahçe derbisi öncesinde bu karşılaşmada kendimi iyi hissettiğim için sahada olmak istedim. Hamza Hoca da beni kırmadı. Ve kupada da yolumuza devam ettik. Ben derbiye hazır olmak adına sahada olmak istedim” dedi.

NELER GÖRDÜM NELER

İlk sezonunda sakatlığı nedeniyle Şükrü Saracoğlu’ndaki maçı tribünden izleyen Hollandalı futbolcu “Kadıköy’de ilk kez derbiye çıkacağım. Bu rekabeti ve büyük çekişmeyi zaten 2.5 yıldır çok iyi biliyorum. Fenerbahçe taraftarı beni korkutmuyor. Dünyada birçok müthiş atmosferin ve dolu tribünlerin olduğu statlarda oynadım. Biliyorum, Fenerbahçe maçında Kadıköy’ün atmosferi de böyle olacak fakat bu benim gözümü korkutmuyor” diye konuştu.

İsmail Kartal: "Galatasaray maçını..."

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu maçının sonrasında konuştu.

İŞTE O SÖZLER...

"Buradan avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek ve derbi öncesi moral bulmak istiyorduk, istediğimizi elde ettik. Kalitemizi ortaya koyduk. İkinci yarı rakibin daha risk alarak geleceğini biliyorduk, bir gol attılar. Sonuç olarak buradan istediğimizi aldık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. İkinci maç için önemli bir avantaj elde ettik"

DERBİ ÖNCESİ AÇIKLAMALAR...

"Kendi evimizde bir derbi oynayacağız, kazanarak avantaj elde etmek ve ligin zirvesine yükselmek istiyoruz. Maçı kazanmayı hedefliyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Umarım şampiyonluk yolunda tekrar iddialı bir konuma gelmiş oluruz"

G.Saray'dan F.Bahçe'yi kızdıracak açıklama

Galatasaray İkinci Başkanı Yasaman "Saracoğlu güvenli değil, gitmiyorum" sözünü işte böyle savundu. "Yöneticileri hakemi etki altına alıp taraftarlarını tahrik ediyor. Çok şartlanmışlar... Valilik, taraftarımı güvenlik gerekçesiyle götürmüyor. Demek ki sorun var" dedi. "

Galatasaray İkinci Başkanı ve Sportif AŞ Başkanı Hamdi Yasaman, büyük ses getirecek açıklamalar yaptı. “Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı güvenli değil. Bu yüzden gitmeyeceğim” sözleriyle aldığı yankıyı değerlendiren Yasaman, “Güvenli değil tabi! Valilik benim taraftarımın oraya gitmesine izin vermiyor. Niye? Güvenlik sebebiyle. Demek ki haklıyım. Bir gol olsa, ayağa kalkıp sevinsem ne olacağını bilemem” dedi.

"BU FİKİR ZENGİNLİĞİDİR"

Yasaman, yaptığı olay açıklamalara şöyle devam etti: “Duygun (Yarsuvat) Bey maça gidebilir. Futbolu temsil ediyor. Zaten Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst sürekli takım otobüsündeler! Onlar da gidebilirler. Duygun Bey bana ‘Ben gitmiyorum sen git’ derse, temsil bana geçer, giderim. Kendisi bu konuda farklı konuşabilir. Benim fikrim bu. Başkanlık için aramızda bir yarış yok ki. İnsanlar farklı anlamasınlar. Bunun adı fikir zenginliğidir.”

"HEP AYNISINI YAPIYORLAR"

Yasaman, sözlerini Fenerbahçe’den sert yanıt bulacak şekilde ağırlaştırdı ve şunları söyledi: “Fenerbahçe yöneticileri yaptıkları açıklamalarla hakemleri tahrik edip etkilemeye çalışıyor. Bunu hep yapıyor, kendi seyircilerini de tahrik ediyorlar. Nitekim Aziz Yıldırım (60 gün men) ceza aldı. Ben buna karşıyım. Galibiyete öyle şartlanmışlar ki, yenilirlerse o statta ne olacağını kimse bilemez! Hakemin en ufak aleyhte kararında taraftar coşacak. Benim taraftarım ise yok. Tezahürat yapamayacağım bir yere niye gideyim.”

İDDAA'DA DERBİ ORANLARI AÇIKLANDI

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak derbinin oranları açıklandı

8 Mart Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçının oranları açıklandı.

İddaa Risk Kurulu Fenerbahçe'nin galibiyetine 1.70, beraberliğe 3.50 ve Galatasaray galibiyetine 3.10 oran belirledi.

Karşılaşmanın 2.5 alt oranı 1.85, 2.5 üst oranı ise 1.50 olarak belirlendi.

Mücadelede 2 takımında gol atar bahisinin oranı 1.50, karşılıklı gol yok oranı ise 1.85 olarak belirlendi.

Bilic'in Galatasaray endişesi!

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Medicana Sivasspor maçı öncesinde futbolcularına uyarılarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi’nde zorlu Liverpool maçları dönüşünde Eskişehirspor’a kaybeden, Balıkesirspor ile de berabere kalan Beşiktaş’ta tek düşünce 5 puanlık kaybı telafi etmek. Teknik direktör Slaven Bilic, Balıkesirspor maçı sonrasında takıma verdiği iki günlük izinde tesislerde yoğun bir mesai programı yaparken izinden dönen takımla dün bir toplantı gerçekleştirdi.

İki günlük izinde ligde en çok çekindiği takım olan Medicana Sivasspor’u en ince detayına kadar analiz eden Bilic, yardımcılarıyla birlikte Sergen Yalçın yönetiminde çıkış yapan Yiğidoların güçlü ve zayıf yönlerini tespit etti ve bunları oyuncularıyla da paylaştı.

Ligde puan kaybetme lüksleri kalmadığını oyuncularına hatırlatan Hırvat teknik adamın, “Biz puan kaybeder, Galatasaray da derbiden puan alırsa bizim için büyük yara olur. Bunun siz de farkındasınız. Bu nedenle Sivasspor maçına tam anlamıyla konsantre olmanızı istiyorum. Bu haftalık tek derdiniz bu olsun” dediği öğrenildi.