Fener ligin üstünde

Medicalpark Antalya'nın hocası Özdilek Kanarya'ya övgüler yağdırdı.

TANER AYYILDIZ

F.Bahçe hem Avrupa'da hem ligde takım olma olgusunu sahaya yansıtan bir ekip. Bu ligin üzerinde bir takım. Onları yenmek kolay olmayacak.

TÜRKİYE'DE MAÇ SONUÇLARINI HAKEMLER BELİRLİYOR

Jarabinsky'nin kovulmasından sonra 29 Ekim 2008'de Medicalpark Antalya'nın başına geçen Mehmet Özdilek, o tarihten bu yana Akdeniz ekibini her gün daha da ileriye taşıyor.2005'tekİ İsviçre milli maçında rakip futbolcuya çelme taktığı için 12 ay ceza alan Mehmet Özdilek, o dönem yaşadıklarını ve Medicalpark Antalyaspor günlerini AKŞAM'a anlattı.

LİGDE ARTIK SÖZ SAHİBİ BİR TAKIMIZ

Süreklİ teknik adam değişikliğinin yaşandığı bir ortamda liginin en uzun süre görev teknik adamı nasıl oldunuz?

 Bu zamanlara gelmek kolay olmadı. 2008-09 sezonunda 8. hafta sonunda 2 puanla son sıradan aldım Medicalpark Antalya'yı. Herkesin düştü gözü ile baktığı bir takımı ligde 12. yaptık. Gerek başkanımız Hasan Akıncıoğlu gerekse isim sponsorumuz Medicalpark olsun bize sağladıkları sağlıklı çalışma ortamı ile bu başarıya katkı sağladı. Medicalpark Antalya'yı kendi takımız gibi benimsedik. Ligde artık söz sahibiyiz.

TRİBÜNLER DOLU OLMALI

Mardan'da oynadığınız için çok şikayetçiydiniz. Bu yıl Üniversite Stadı'nda oynamaktan memnun musunuz?

 Mardan'da 500-550 kişiye oynuyorduk. Hadi oranın ulaşım sorunu vardı. Şehre geldik. Bu yıl maçlarımızı Üniversite Stadı'nda oynuyoruz. Ama yine seyirci maçlara gelmiyor. F.Bahçe'yi 47 maç sonra evinde mağlup eden ilk takım olduk. Trabzonspor'u yendik. Sonraki maç tribünler yine boş. Benim takımım bu stadı doldurmayı hak ediyor.

DİĞER MAÇLARDA BİZİ TUTSUNLAR

Peki halk Medicalpark Antalya'yı neden desteklemiyor?

 Bunu biz de soruyoruz. Antalya Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en çok göç alan ikinci şehri. Burada yaşayanlar, Üç büyüklerin maçlarında onları tutsunlar ama diğer maçlarda bizleri desteklesinler.

Seyirci sayısını artırmak için ne yapmayı planlıyorsunuz?

Sosyal sorumluluk projeleriyle stadımızı doldurmak istiyoruz. Antalya'da 40 bin üniversite öğrencisi var. Onları stada çekmeyi başarabilirsek çok mutlu oluruz. Gelen takımlar buradan rahat çıkıyor.

F.Bahçe maçı için ne söyleyeceksiniz?

F.Bahçe şu anda hem Avrupa'da hem ligde takım olma olgusunu sahaya yansıtıyor. Bu ligin üzerinde bir takım. Aynı G.Saray gibi. F.Bahce yenmek istiyorsanız oynamadan kazanamazsınız. F.Bahçe karşısında kolayı seçmeyeceğiz. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtabilirsek yine kazanabiliriz.

ARTIK HAKEMLERE GÜVEN KALMADI

Son haftalarda artış gösteren hakem hataları hakkında ne söyleyeceksiniz?

 En son oynadığımız Sivas maçında çok hakkımız yendi. Büyük takımların hakkı yendiği zaman medyada daha fazla yer kaplıyor. Maçlardan sonra gollerden çok hakemler konuşuluyorsa burada bir sorun var demektir. Hakem tabii ki hata yapacak ama bir hakem bir takımı oynatıp bir takımı oynatmama isteğinde olursa olmaz. Hakemlere kimsenin güveni kalmadı. Konuşan prim yapıyor. Hakemler taraflı olmamalı. Neticeyi belirleyen hakemler oluyor.

Tek bırakıldım

2005'te İsviçre maçında attığınız çelme çok konuşuldu. 

 Her şerden bir hayır çıkarmış. Milli Takım'da yardımcı antrenördüm. O olay yaşanmasaydı hayatımın yolu farklı çizilecekti. Olaylarda benim dik durduğum kadar kimse dik durmadı. Tek başıma bırakıldım.

Takım çok yoruldu!

İLK yarıda 30 puan toplayan Medicalpark, ikinci yarıda 7 puanda. Bunun sebebi ne?

n İLK yarıdaki 30 puanlık grafiği biz de beklemiyorduk. İkinci yarıda hem ligi hem kupayı taşıyamadık. Zihinsel ve fiziksel çok yorulduk. Sakatlıklar da belimizi çok büktü.

Yaş'tan Paris'i kaçırdı

"Beşiktaş'ta oynarken Paris SG beni çok istedi. İmza için anlaştık.  31 yaşında olduğumu öğrendiklerinde transferden vazgeçtiler"

Samet Aybaba ve Beşiktaş'ı nasıl buluyorsunuz?

SAMET Aybaba başarılı işlere imza atıyor. Beşiktaş da iyi bir sezon geçiriyor.

GELECEKTE bir gün Beşiktaş'ı başına geçmeyi düşünüyor musunuz?

 BEŞİKTAŞ ile ilgili yorum yapmayı sağlıklı bulmuyorum. Herkesin hedefinde farklı yer ve duygular vardır. Avrupa, milli takım ve büyük takım vardır. Oyunculukta ve teknik adamlıkta hep istenilen adam oldum. Biz iş ahlakını Süleyman Seba'dan öğrendik. Ben burayı çocuğum gibi görüyorum. Antalya hızlı hızlı yukarılara tırmanacak.ŞEHİR de sahiplenmeli. Şehir sahip çıkmazsa bu iş yürümez. Stat, tesis, seyirci, medya bu unsurlar da önemli. Medicalpark Antalyaspor imkanları ölçüsünde başarılı işlere imza attı.

FUTBOLCULUK döneminde Avrupa'ya transfer olmayı düşündünüz mü?

ASLINDA 1997'de Fransız Paris SG'ye gidiyordum.  Şampiyonlar Ligi'nde onlara gol atmıştım. Beni beğendiler. Tam anlaştık ama son anda benim 31 yaşında olduğumu öğrenince bu transferden vazgeçtiler. Beni daha genç sanıyorlarmış.