Fener derbiye zirveden bakıyor

Karşılaşmaya etkili başlayan Sarı-Lacivertliler, 24'te Osayi'nin golüyle öne geçti. 40. dakikada sahne alan Cengiz Ünder, skoru belirledi. 3 puanı alan Kanarya, G.Saray'ın bugün puan kaybetmesini bekleyecek.

AKŞAM SPOR

FB, Becao'nun oynadığı her maçta galip geldi (14).

Dzeko, ligde deplasmandaki iki asistini de Osayi'ye yaptı.

Kanarya, ligde son 8 deplasman maçını da kazandı.

Sakatlıklarını atlatan Becao ve Fred süre aldı.

UZAKTAN GOLLERİMİ GÖSTERECEĞİM

Tadic'in asistiyle takımının ilk golünü kaydeden Cengiz Ünder maçın ardından, "Sakatlığımdan dolayı 2 ay futbol oynamadım. Şimdiden 9 gol attım. Tadic ile çok iyi anlaşıyorum. Kenimde güveniyorum ve öz güvenim var. Uzaktan gollerimi taraftarlara göstereceğim" dedi. Osayi Samuel ise "Afrika Kupası'ndan sonra ağrılarım vardı. Daha iyi olacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TARAFTARA ARMAĞAN EDİYORUM

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçın ardından şunları söyledi: "2-0 olduktan sonra çok net pozisyonlarımız vardı.. Yüksek beklentim olan oyuncularım sahada beklentilerime çok iyi cevap verdi Fred'in coşkusu enerjisi, Becao'nun 4 ay sonra dönmesi ve iyi oyun çıkarması... Bütün takım buraya inanarak geldi. Bazı oyuncuları yıpratmamak için bu değişiklikleri yaptım. Galibiyeti Fenerbahçe taraftarına armağan ediyorum. Takımdaki oyuncuların hepsi üst düzey. Hepsini ne kadar sevdiğimizi biliyorlar. Sezon sonuna kadar sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Volkan Demirel benim kardeşim ve nasıl mücadele verdiğini çok iyi biliyoruz. Yolu açık olsun.

72

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 28 maçta 72 gol atan Fenerbahçe, bu aşamalar itibarıyla lig tarihinde sadece 1988/89 sezonunda daha yüksek sayıya ulaştı (80).

%67

2007/08 sezonundan bu yana Süper Lig deplasmanlarında en yüksek gole kapama yüzdesine sahip kaleci olan Dominik Livakovic (%67; 8/12), bu sezon dış sahada kalesine gelen 31 şutun 26'sını kurtardı.