Fener Demir kapıyı açamadı

Sarı-Lacivertliler, ilk yarıda Adana kalesini şut yağmuruna tuttu. Fakat gol gelmedi. 86'da Tadic'in golü ofsayt nedeniyle iptal edildi. Kanarya 1 puana razı oldu.

AKŞAM SPOR

SONER KAN

A Milli Takım'ın çalıştırıcısı Montella tribündeydi.

Adana Demir, maçı isabetli şut çekemeden tamamladı.

Gravillon 47'nci dakikada topu direğe nişanladı.

LİDERİZ VE MUTLUYUZ

Sarı Lacivertliler'de Bartuğ Elmaz, maçın ardından şöyle konuştu: "Belki de ligin en zor deplasmanlarından biri... Hedefimiz 3 puandı. Tekrar liderliği aldığımız için mutluyuz." Öte yandan dünkü karşılaşmanın 58'inci dakikasında sarı kart gören Osayi Samuel, milli aradan sonra oynanacak olan Karagümrük mücadelesinde cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

GERGİNLİK YAŞANDI

Maçın 73. dakikasında Belhanda ile Oosterwolde arasındaki pozisyon sonrası yaşanan gerginlikte Rodrigues'in Oosterwolde'ye müdahalesi gündem oldu. Belhanda ve Oosterwolde sarı gördü.

ERTAÇ ÖZBİR REKOR KIRDI

F.Bahçe karşısında dokuz kurtarış yapan Ertaç Özbir, Süper Lig kariyerinde kalesini gole kapattığı maçlar arasındaki en yüksek sayısına ulaştı. Fener, lig tarihinde bir sezonda çıktığı ilk altı deplasman maçında gol yemeyen ikinci takım oldu. (Fenerbahçe (2023/24), Galatasaray (1959)

KİM BURADA BÖYLE OYNAMIŞ!

İsmail Kartal: "Oynadığımız futbola bakıyoruz. Adana Demirspor'a karşı kim burada böyle oynamış! Futbolda puan kaybı olabilir."

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmayı şu ifadelerle değerlendirdi: "Futbolda puan kaybı olabilir. Bugün 1 puan aldık ve lider olduk. Biz oynadığımız futbola bakıyoruz. Adana Demirspor'a karşı kim burada böyle oynamış! Her maçı kazanacaksın diye bir kural yok. Bu uzun lig maratonu. Adana Demirspor'un ne kadar etkili bir takım olduğunu biliyorduk. Bu maça iyi hazırlandık. Oyunun başından sonuna kadar kontrol bizdeydi. Oyunu domine ettik. 4-5 tane net pozisyonumuz vardı, bunları değerlendiremedik. Rakibe de pozisyon vermedik. Bugün oynayan oyuncular, sakat oyuncuları aratmadı. Sakatlıklara sığınan biri değilim. 'Çubuklu'yu giyen her oyuncu değerlidir. Tüm oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve çok iyi futbol oynadılar."

DEĞERLENDİREMEDİK

Fenerbahçe'nin Portekizli orta sahası Miguel Crespo, maç sonunda şunları söyledi: "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Rakip kalede çok fazla şans yarattık fakat girdiğimiz pozisyonları maalesef değerlendiremedik. Bu maçta bana göre güçlü bir karakter ortaya koyduk."

DERBİ CİM-BOM'UN

Kadın Futbol Süper Ligi'nin 10. haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya geldi. Ev sahibi Sarı-Kırmızılılar, Eda Karataş ve Kipoyi'nin golleriyle mücadeleyi 2-1 kazandı. Fenerbahçe'nin golü Yağmur Uraz'dan geldi. Aslan, ligde 27 puana ulaşarak liderlik koltuğuna oturdu.

1

Adana DS, lige döndüğü 2021/22'den bu yana en az toplam (4) ve isabetli şut çektiği (0) ve en düşük gol beklentisi değerinde kaldığı (0.17 xG) maçı oynadı.

2

Fenerbahçe, 2023 senesinde ligde ilk kez üst üste iki maçta puan kaybı yaşadı. (0-0 Adana DS, 2-3 Trabzon)