Federasyon seçimi bugün

Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulu bugün Ankara'da gerçekleştirilecek. Saat 10.00'da yapılacak olan genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa seçim yarın yapılacak.

AKŞAM

Nihat Özdemir'in istifasının ardından seçim sürecine giren Türkiye Futbol Federasyonu'nda büyük gün bugün... TFF'nin Seçimli ve Mali Genel Kurulu Ankara'da yapılacak ve yeni başkan seçilecek. Genel kurul Ankara JW Marriott Oteli'nde saat 10.00'da başlayacak. Çoğunluk sağlanamaması durumunda ise genel kurul yarın aynı yer ve saatte yapılacak. Federasyondan daha önce yapılan açıklamaya göre; 9 isim başkan adaylığı için başvuruda bulunmuştu.

YARDIMCI BAŞKANLIK!

Bu isimler; Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Mehmet Büyükekşi, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın... Ancak hangi isimlerin yeterli imza topladığı henüz netleşmedi. Bilindiği gibi; Mehmet Büyükekşi, birçok kulübün desteğini aldıktan sonra adaylığını açıklamıştı. Nihat Özdemir'in istifasının ardından ise vekaleten başkanlığı Servet Yardımcı yürütüyordu. Yardımcı'nın da görevi bugünkü seçimle birlikte sona ermiş olacak.

KURULLAR İSTİFA EDİYOR

SÜPER Lig kulüplerinin Profesyonel Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'na yönelik yaptığı çağrılar karşılık buldu. Kulüplerin isteğiyle iki kurul da yenilenecek. Yeni federasyon yönetimi seçildikten sonra iki kurulda da görev yapan üyeler istifa edecek ve yeni atamalar yapılacak.